19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

DSP lideri Ecevit: Kıbrıs'ı güçlü bir iktidar çözer

Bülent Ecevit, eşi Rahşan Ecevit'le birlikte 28 Mart yerel seçimleri gezisine Eskişehir'den başladı. Ecevitler'in, Karapınar mevkiinde karşılanması sırasında izdiham yaşandı. Porsuk Çayı Bulvarı'nı eşi Rahşan Ecevit ile el ele gezen Bülent Ecevit, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Daha sonra DSP İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Ecevit, parti binası penceresinden halkı selamladı.
Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ecevit, bir basın mensubunun Kıbrıs meselesiyle ilgili sorusuna, "Kıbrıs'ta, diploması dünya çapında kabul gören 5 üniversite var. Bu başlı başına büyük bir başarıdır. Ayrıca, pek çok alt yapı tamamlanmıştır. Onun için başkalarının bu ülkenin yakasını bırakması gerekir. Yoksa başka türlü Annan şöyle demiş, böyle demişle bu sorun çözülemez" yanıtını verdi.
Türkiye'nin 30 yıl önce Kıbrıs devletini kurmayı başardığını hatırlatan Bülent Ecevit, "Türkiye'nin bunu başaracak gücü var. Bu gücü kullanacak bir iktidarın iş başında bulunması gerekiyor. O zaman sorun kolaylıkla çözümlenir" dedi.
HALUK ÖZDEN /OKTAY ÖZDEN - ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 17:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?