18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DSP ve DYP'nin seçim kozu kadınlar

Genel seçimlerde umduğunu bulamayarak Meclis dışında kalan DSP ve DYP, 28 Mart yerel seçimlerinde 'kadın kozu'yla sahaya çıkacak. DSP 2 bin 297, DYP ise bin 95 kadın adayla yarışacak

İktidar ile muhalefet kadınlara beklenilen ilgiyi göstermezken, DSP ile DYP kadın aday rekoru kırdı. İki parti, belediye başkan adayı olarak toplam 3 bin 392 kadını aday gösterdi. Parti Okulu'nda belediye başkan adaylarını tanıtan DSP Lideri Bülent Ecevit, AKP iktidarı döneminde laik, demokratik Cumhuriyet'e yönelen tehlikelerin hızla ağırlaştığını kaydetti. Ecevit, bu tehdit ve tehlikelere karşı gerekli mücadeleyi vermeye kararlı olan çok sayıda kadının yerel yönetim seçimleri için güçlerini DSP'de birleştirmeye hazırlandığını ifade etti. Ecevit, DSP'nin demokrasinin umut kapısı ve güvencesi olduğunu vurguladı.

2 BİN 297 KADIN ADAY

Bülent Ecevit'in konuşmasının ardından DSP'nin kadın belediye başkan adaylarının isimleri okundu. Yerel seçimlere toplam 2 bin 297 adayla katılacak olan DSP, Türkiye genelinde toplam 57 kadın belediye başkan adayıyla yerel seçimlerde yarışacak. Bin 835 belediye meclis üyeliği, 121 kontenjan meclis üyeliği ve 284 il genel meclis üyeliği kadınlara ayrıldı.

HEDEF KİTLE

DYP de seçim yarışına bin 95 kadın adayla katılıyor. DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, belediye başkanlığına 42, belediye meclis üyeliğine 956, il genel meclisi üyeliğine ise 97 kadını aday gösterdiklerini açıkladı.

Bedük, gençlerin ve kadınların, DYP'nin yeni siyasal stratejisinde önemli hedef kitleyi oluşturduğunu ifade etti. Saffet Arıkan Bedük, 'DYP, toplam bin 95 kadın partilimize seçilme fırsatı tanımış, bu durum gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasetteki yerini daha da pekiştirmiştir' dedi.
AKŞAM GAZETESİ
Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 03:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?