26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

DTP'li Demirtaş'a 6 yıl hapis!

Terör örgütü PKK adına suç işleme suçundan yargılanan eski DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Nurettin Demirtaş, Ramazan Şimşek, İmam Çobanyıldızı, Ajda İnci, Kenan Güneş ve Hülya Arslan katılmadı, bazı sanık avukatları hazır bulundu.

Sanık Demirtaş'ın Avukatı Cihan Aydın, savunmasında, müvekkili Demirtaş'ın suç tarihinde siyasetçi olduğunu hatırlatarak, “Müvekkilim halkla bağını sağlam tutmak amacıyla cenaze merasimine katılmıştır. Üzerine yüklenen suçlamayla ilgili suçun unsurları oluşmamıştır. Dosyada bulunan 6 dakikalık görüntü sanıkla ilgili mahkumiyet kurmada yeterli değildir” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Nurettin Demirtaş, Ramazan Şimşek, İmam Çobanyıldızı ve Ajda İnci'yi TCK'nın “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” hükmünü içeren 314/2. maddesi uyarınca 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanıklar Kenan Güneş ve Hülya Arslan'ın beraatine karar veren mahkeme heyeti, 23 Haziran 2008 tarihinde yaşamını yitiren sanık Cihan Deniz hakkındaki davanın düşürülmesini kararlaştırdı.

DEMİRTAŞ 4 AY TUTUKLU KALDI

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 tarihinde 4 terör örgütü üyesinin cenazesinin defnedilmesinin ardından çıkan olaylar sonrasında tutuklanan Nurettin Demirtaş, yaklaşık 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Demirtaş hakkında TCK'nın “terör örgütü üyesi olma” suçunu kapsayan 314/2. maddesi uyarınca 10 yıla kadar hapsi cezası isteniyordu.

 

AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 11:29:44
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 11:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş bayrak IP: 81.212.101.xxx Tarih : 10.11.2009 12:27:31

BU ZATLARIN; TERÖR ÖRGÜTÜ BAYRAĞI AÇMAK,TERÖR ÖRGÜTÜ SÖZDE LİDERİNİN RESMİNİ AÇMAK VE ONU ÖVMEK, KÜLTÜREL HAK MASALI TEZGAHI ADI ALTINDA KÜRTÇE YANİ SÖZÜM ONA ANA DİL EĞİTİM VE KONUŞMA HAKKI İSTEMEK, GÜYA HALKA BAĞLILIĞINI GÖSTERMEK AMACIYLA PKK ÖRGÜTLERİNİN CENAZELERİNDE BULUNMAK VE DEVLET ARABALARINI KULLANIMINI SAĞLAMAK GİBİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI İÇİNDE OLMALARI ELBETTE SUÇTUR. YARGILANIP CEZALANDIRILMALARI KADAR DOĞAL NE OLABİLİR.ŞU BAHSİNİ ETTİĞİMİZ TUTUM VE DAVRANIŞLARI O ÇOK ÖVGÜYLE SÖZ ETİKLERİ VE ÇOK GÜVENDİKLERİ AB ÜLKELERİNDE YAPMIŞ OLSALARDI, AB ÜLKELERİ BU ZATLARIN ANALARINDAN EMDİKLERİ SÜTÜ BURNUNDAN GETİRİRLERDİ.HANİ AB ÜLKELERİNDE SÖZÜM ONA DEMOKRSİ VE ÖZGÜRLÜK ÇOK GELİŞMİŞMİŞ YA O ÜLKELERDE YAŞAMIŞ OLSALARDI GÖRÜRLERDİ AB ÜLKELERİNİN BİLMEM NERELERİNİ!! KİMİLERİ VE BİR ÇOĞU, YUKARIDA BAHSİNİ ETTİĞİMİZ SUÇ UNSURU ARZ EDEN BU TUM VE DAVRANIŞLARI FERSAH FERSAH YAPTIKLARI HALDE, NEDENSE?   CEZALANDIRILMAMALARI GARİBİMİZE GİTMEKTEDİR.BUDA YETMEZMİŞ GİBİ (NE DERCE DOĞRUDUR BİLİNMEZ) PKK LILARI DAĞDAN İNDİREBİLMEK İÇİN PARA TEKLİFİ BİLE YAPILIP, YAPILMAMASI GİBİ Bİ DURUMUN ORTAYA ATILMASI DAHİ BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR,YARALAMIŞTIR.ÜLKEMİN NİCE YERLERİNDE NE GARİP, NE ZAVALLI VE FAKİR İNSANLARI VAR.ONLAR DAĞA ÇIKIYOR MU? YANİ ÜLKEMİN BU ÖTEKİ NSANLARI BU ÜLKENİN EVLATLARI DEĞİL Mİ? ÜLKEMİN BU ÖTEKİ İNSANLARININ HERŞEYE RAĞMEN ÜLKELERİNİ SEVMELERİ, ÜLKELERİ İÇİN SAVAŞMALARI,ÜLKELERİNE İHANET ETMEMELERİ Mİ? SUÇLARI.ONLARINDA DAĞA ÇIKIP PARA VERİRSENİZ DAĞDAN İNERİM DEMELERİNİ Mİ? İSTİYORSUNUZ.EĞER ÜLKEDE SORUN VARSA VE BU SORUN GERÇEKTEN İNSANLARIN YAŞAMALARI İLE İLGİLİ  MADDİ VE MANEVİ YÖNDEN KALKINMALARINA YÖNELİK OLACAK İSE, DEVLETİM ELİNİ,  ÜLKEMİN TÜM YÖRELERİNE  UZATMALI.EVET GERÇEKTEN TERÖRE KURBAN GİDENLER, PARASIZLIKTAN GİDİYOR.BUNU GÖZ ARDI ETMİYORUZ AMA, İNSANLARIMIZA, PARA VERMENİN YERİNE YERİNE İŞ İMKANLARININ GELİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ.