18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Dünürün gazetesinden’ AKP eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Albayrak ailesine ait Yeni Şafak gazetesinin yazarı Ahmet Taşgetiren, dünkü yazısında Enerji Bakanlığı’ndaki yolsuzluğun en önemli yanının, AKP’nin tayin ettiği bürokratların yolsuzluk iddiasıyla yargı huzuruna çıkması olduğunu vurguladı.

Taşgetiren, "Bu işin püf noktası" başlıklı yazısında Enerji Bakanlığı’ndaki yolsuzluğun, AKP iktidarının özeleştiri yapmasını gerektiren bir boyutu olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:

"28 Şubat sürecinde görevden alınmış, Cumhurbaşkanı tarafından 3 kez veto edilmiş olmasına karşın tayininde ısrar edilmiş isimlerin, yolsuzluk konusunda başından beri en büyük duyarlılığı sergileyeceğini ifade eden bir siyasi kadro için en önemli problem sayılmaz mı? Bu olay Cumhurbaşkanı’nın her vetosuna haklılık kazandırmıyor. Enerji Bakanlığı’ndaki olayın asıl sıkıntılı yanlarından biri, Cumhurbaşkanlığı’nın tüm vetolarını savunulur kılması, haklılık payı çıkarılmasına imkân vermesidir. Ama daha da önemlisi bundan böyle hep ’kendi tayin ettikleri kadrolar’ diye bir cümlenin kurulmasıdır. Ve bundan böyle bu iktidarı tayin ettiği ve gerçekten hizmet ehli kadrolar üzerinde şüphe bulutları gezdirmesidir. Doğrusu AK Parti’nin kadrolarında epey bir problem var."

KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 09:36:09
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 09:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?