18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dünya barış günü yakışmayan görüntüler yansıdı alanlara

Dünya Barış Günü İzmir, Antalya ve Diyarbakır’da olaylı geçti. İzmir’de göstericiler polise taş ve sopalarla saldırdı, bazı işyerlerinin camları kırıldı. Diyarbakır’da trafiğin yoğun olduğu Ofis Alt Geçidi’nde göstericiler lastik yaktı. Polis eylemin sorumlularını bulmak için bölgede operasyon başlattı.

1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla KESK İzmir Şubeler Platformu ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği “barışı çiçeklerle istiyoruz” eylemi düzenledi. Akşam saatlerinde Konak Meydanı’nda toplanan gruplar yürümek istedi.

Ancak polis barikatıyla karşılaşan gösterici gruptan bazıları polise taş ve sopalarla saldırdı. Polisin karşılık vermesi üzerine bazı göstericiler dağılırken bazıları ise söktükleri kaldırım taşlarıyla polise saldırdı.

Göstericilerin bir bölümü caddede bulunan bazı bankaların camlarını da kırdı. Olay yerinden geçen bir polis otobüsü de göstericilerin saldırısına uğradı. Göstericiler otobüsü taş yağmuruna tuttu. Polis bölgede operasyon başlattı.

Antalya’da ise Barış Günü nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen ve kendilerine Haklar ve Özgürlükler Cephesi adını veren grup ile polis arasında arbede çıktı. 15 kişilik grup polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

DİYARBAKIR’DA TRAFİK KAPATILDI

Diyarbakır’da da akşam saatlerinde bazı kişiler trafik akışının yoğun olduğu Ofis Alt Geçidi’nde lastik yaktı. Bazı lastikleri ateşe veren eylemciler oley yerine gelen polisleri görünce kaçtı.

Lastik yakılması nedeniyle yol kısa bir süre trafiğe kapandı. Polis eylemin sorumlularını bulmak için operasyon başlattı.
ntv tv
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 09:51:03
Güncelleme :2 Eylül 2004 Perşembe 18:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?