20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dünya basını böyle yorumladı

BBC International, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dönem için de kazanmasının beklendiğini bildirdi.

BBC international, "Türk oyları başbakan olarak üçüncü dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ı istiyor" başlıklı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dönem için de kazanmasının beklendiğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan’ın ve AKP’nin anayasayı değiştirebilmeleri için meclisteki sandalye sayısının üçte ikisini umut ettiklerini yazdı.

-FT: "AKP TÜRK MANDASINI ELDE ETMEYE DAHA YAKIN"

Financial Times gazetesi, AKP Türk mandasını elde etmeye daha yakın" başlıklı seçim sonuçlarını değerlendirdiği haberinde,Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın muhtemelen kendisine daha fazla güç kazandıracak olan güçlendirilmiş bir başkanlık yaratmak amacıyla Türkiye anayasasını yeniden yazmak için bir manda istediği yorumunu yaptı. Gazete, Başbakan Erdoğan’ın popülist söylemine, otoriter davranışlarına ve tutucu değerlerinin entelektüeller ve liberalleri endişelendirebileceğini ancak Başbakan Erdoğan’ın kentsel bölgelerdeki, köylerdeki ve orta sınıf fakirlerin çoğu için bir kahraman olarak kaldığını savundu.

"Görünüşe göre zaferden emin olan Başbakan Erdoğan kabinesini modernize etmek ve Bakanların sayısını düşürmek için planlarını önceden açıkladı" şeklinde yazarak anayasa değişikliği bağlamında çoğunluğun boyutunu vurguladı.

Haberde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin politikalarını revize ettiği ifade edilerek geçmişteki laiklik takıntısı yerine sosyal ve ekonomik adalet sözü verdiğini ancak oy verenlerin CHP’ye güvenmek için hazır olup olmadıklarını açık olmadığı görüşünü savundu.

Radikal
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 21:14:08
Güncelleme :12 Haziran 2011 Pazar 21:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?