20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dünya basını manşet yaptı

İngiliz BBC "son dakika" olarak duyurduğu çatışma haberinde, İstanbul'daki Amerikan Konsolosluğu'na saldırı yapıldığını duyurdu.

En az üç polis memurunun hayatını kaybettiğini ifade eden BBC, olayın konsolosluğun hemen yakınında geliştiğini ve polise ateş açılarak meydana geldiğini yazdı.

BBC internet sitesinden verdiği haberde, İstanbul'da olayın meydana geldiği bölgede bulunanlardan da bir bilgileri varsa BBC'ye ulaştırmalarını istedi.

CNN International'ın da yaşanan çatışmayı "son dakika" gelişmesi olarak duyurdu. CNN internet sitesinden verdiği haberde, ikisi polis olmak üzere dört kişinin Amerika Konsolosluğu yakınında yaşanan çatışmada öldüğünü yazdı.

Haberde, polise ateş açıldığı polisin de karşılık verdiği ifade edilirken şu anda yerde de üç ceset yattığı belirtildi.

CNN Amerikan televizyonu, yerel yayınını keserek CNN International'a bağlandı. İHA'nın görüntülerini kullanan ve haberi de yine IHA'ya dayanarak veren CNN, Türk muhabirlere bağlanarak gelişmeleri izleyicilerine aktardı.

Haberde, olayda polisler ile saldırganların öldüğü, ancak personel ve vize almak için gelenlere bir şey olmadığı ifade edildi.

Haberde olayı kimin gerçekleştirdiğine dair bir bilgi bulunmadığı kaydedildi.

ABC televizyonu da son dakika olarak verdiği haberinde, ölü ve yaralı sayılarına yer vererek, 2003 yılında 2 sinagoga saldırı düzenlendiğini ve 62 kişinin öldüğünü hatırlattı.

MSNBC televizyonu da haberinde saldırıda 6 kişinin öldüğünü belirterek, görgü şahitlerinin ifadelerine yer verdi.

New York Times gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde de, ölü ve yaralı sayılarına yer verilirken, ismi açıklanmayan bir Konsolosluk yetkilisinin personelden kimsenin yaralanmadığını söylediğini bildirdi.

....
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:46:51
Güncelleme :9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?