18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dünya bu eylemi izliyor!

Tüm Türkiye'de sendikalı olmaları sebebiyle işten çıkartılan 170 UPS işçisi İzmir'de toplandı. Bornova semtindeki kara yolları müdürlüğü önünde toplanan işçiler aileleriyle birlikte, çıkarıldıkları işyerine yürüdüler.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nu Türkiye'deki UPS işçilerine destek olmak amacı ile 1-15 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada küresel bir eylem yapma kararı aldı. Arjantin, Amerika, Güney Afrika, Hindistan, Japonya, Norveç ve Avustralya da eyleme destek vermek için işçileri eylem yaptılar. TÜMTİS ve TÜRK-İŞ'in organize ettiği eylemde UPS'nin önünde TÜMTİS İzmir şube başkanı Şükrü Günseli konuşma yaptı.

Konuşmasında işçilerin son derece kötü koşullarda çalıştırıldığını söyleyen Günseli, "UPS'nin yıllık cirosu ortalama 55 milyar dolardır. Bu değerin esas üreticisi işçiler ise Türkiye'de açlık sınırının altında ücretlerle, haftada 6 gün , günde ortalama 10-12 saat ve baskı altında çalışmaktadır. Ups temiz kargo kampanyasına attığı imza ile kargo sektöründe toplumsal açıdan sorumlu bir işveren olacağını taahhüt etmiştir. Ama bu taahhüdü ihlal etmektedir. Ups iş vereni işçileri işsizlik ve açlık korkusuyla terbiye edeceğini düşünmüş olabilir. Ama direnip kazanacağız" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.

Günseli işçilerin isteklerini dile getirdik tan sonra, " Ups'ye sendika girecek. Başka yolu yok" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Her hangi bir sorunun çıkmadığı eylem Güvenlik güçleri eşliğinde sonlandırıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 16:53:41
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?