30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Dünya Golf Şampiyonası Türkiye'de

“Golfün Olimpiyatı” olarak tanımlanan ve Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak nitelendirilen Dünya Golf Şampiyonası 2012 yılında Türkiye’de yapılacak.
İki yılda bir düzenlenen dev organizasyon için Avustralya’nın Adelaide kentinde yapılan oylamada Türkiye, diğer adaylar İtalya ve Avusturya’nın açık farkla önünde 2012’in ev sahipliğini kazandı.

Türkiye, oylamaya katılan 92 üyeden 76’sının oyunu almayı başardı. Uluslararası Golf Federasyonu tarihinde ilk kez bir ülke, ilk adaylık girişiminden mutlu sonla döndü. 1996 yılında kurulan Türkiye Golf Federasyonu bu organizasyonu alan en genç federasyon olarak tarihe geçti.
Dünya Golf Şampiyonası, her iki yılda bir farklı bir kıtada düzenleniyor. Yüze yakın ülke üçer kişilik bayan ve erkek takımlarıyla şampiyonaya katılıyor. Turnuvaya Antalya Belek’teki Cornelia Golf Kulübü, Gloria Golf Kulübü ve Antalya Golf Kulübü ev sahipliği yapacak.

Ağaoğlu gururlu

Oldukça başarılı geçen bir sunumun ardından seçimi Türkiye’nin kazanmasında büyük rol oynayan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bu tarihi kararla Türkiye’nin tanıtım açısından çok büyük bir fırsat yakaladığını belirterek, “Türk golfü için, Türk sporu için ve Türkiye için çok önemli bir olay. İtalya ve Avusturya dünya golfünde söz sahibi ülkeler. Onlarla yarışırken delegelerin dörtte üçünün oyunu alarak bu organizasyonu almak gerçekten gurur verici. İki yıldır çok planlı bir lobi faaliyeti yürüttük. Oy kullanacak tüm delegelerle tek tek görüştük. Uluslararası Golf Federasyonu Başkanı hazırladığımız dosyanın şimdiye kadar gördüğü en iyi dosya olduğun söyledi ve bizi tebrik etti. Büyük bir özveriyle çalışan tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dünyanın gözü Belek’te

Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’ye verilmesinde bu spor için büyük yatırım yapan ve muhteşem tesislere sahip olan Antalya’nın Belek ilçesi büyük rol oynadı. Belek, 2008 yılında ‘Avrupa’da yılın golf destinasyonu’ seçildi. Her yıl 300 bin golf turisti Belek’teki sahalara golf oynamak için geliyor. Nick Faldo ve Colin Montgomerie gibi dünyanın en ünlü isimleri Türkiye’de saha tasarladılar.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:01:28
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 13:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?