19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dünya liderleri Bush’u kutluyor

ABD Başkanı Bush’un seçim zaferinin doğrulanması ardından, Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, Bush’a tebriklerini iletti.

Prodi, Avrupa’nın ABD ile ilişkilerini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Irak’ın işgaline karşı çıkmış olan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Bush’un ikinci başkanlık döneminin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme fırsatı olmasını umduğunu söyledi.

Irak savaşının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylemiş olan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ise Başkan Bush ile işbirliğine hazır olduğunu kaydetti.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, kendi ifadesiyle, Amerikan halkı tehditlerden yılmadığı ve en akılcı seçimi yaptığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsrail ve Güney Afrika liderleri de tebrik mesajlarını iletenler arasında.

Yaser Arafat’ın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Filistin liderinin, Bush’un ikinci başkanlık döneminin Ortadoğu barış sürecini canlandırması umudu aktarıldı.

İngiltere Başbakanı Tony Blair ise ABD ve Avrupa’ya ittifaklarını canlandırma çağrısı yaparken, terörle mücadele ve Ortadoğu barış sürecinin canlandırılmasında Başkan Bush’la işbirliği yapacağını kaydetti. Blair terörle mücadelenin sadece askeri yöntemlerle kazanılamayacağını da belirtti.



BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 23:51:26
Güncelleme :3 Kasım 2004 Çarşamba 23:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?