26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dünya onları konuşuyor!

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın Sırbistan'ı yenerek finale yükselmesi Yunan basını tarafından “Türkler'in sarsıcı bir zaferle salondan ayrıldıkları” şeklinde değerlendirildi.

Maçın hemen ardından Türk Milli Takımı'nın Sırbistan karşısındaki performansı ve finale yükselişine yer veren spor ağırlıklı internet siteleri, kırmızı-beyazlı ekibin son ana kadar “havlu atmadığı” ve inanılmaz bir galibiyetle ABD'nin karşısına çıkmaya hak kazandığı yorumunda birleşti.

Ay-yıldızlılar'ın Sırp takımının inanılması güç bir savunma hatasını lehlerine çevirip, son saniye içinde muhteşem bir oyun sergileyerek Kerem Tunçeri'nin kaydettiği sayı ile finale giden bileti ele geçirdikleri değerlendirmesi yapıldı.

Maçın son iki dakikasının “korku filmini” çağrıştırdığı, turnuvanın en sarsıcı bölümü olduğu yorumları yapılırken “stattaki yakıcı ortamdan ilk planda endişelenmeyen Sırp ekibinin oyunun 38 dakikasını kontrol altında tutmayı başardığı ancak karşılaşma bitiminde artık çözüm üretmekte başarılı olamayarak son savunmada çocukça hatalar yaptığı” belirtildi.

SIRPLAR VE KOSOVALILAR BİRBİRİNE GİRDİ

Türkiye'nin Sırbistan karşısında tarihi bir başarıya imza attığı basketbol maçının ardından Kosova'da Kosovalılar ile Sırplar birbirine girdi. Çıkan olaylarda biri ağır, dört kişi yaralandı.

Türkiye'nin Sırbistan'ı son saniye basketiyle yendiği maçın ardından yaklaşık 1,000 kadar Kosovalı ülkenin kuzeyindeki Kosovska Mirtovica kentinin merkezinde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sevinç gösterileri yapan Kosovalılar, "Şampiyon Türkiye" diye slogan attı. Kosova, 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti. Kosova basınında yer alan haberlere göre, sevinç gösterisi yapan Kosovalı gruba Sırplar taşlı ve sopalı saldırı düzenledi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı. Yetkililer, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Diğer yandan, Türkiye'nin tarihi zaferinin ardından Bosna Hersek sokaklarında da sevinç gösterileri yapıldığı bildirildi.

KOSOVALILAR: "12 DEV ADAMIN ZAFERİ, TÜRKİYE’NİN BİZE EN BÜYÜK BAYRAM ARMAĞANIDIR"

İstanbul’daki Dünya Basketbol Şampiyonası’nın büyük bir ilgiyle izlendiği Kosova’da, Türkiye’nin Sırbistan’ı yenmesi, kitlesel gösterilerle kutlandı.

Başkent Priştine’de, Türkler, Arnavutlar, Boşnaklar Türk ve Kosova, Arnavutluk bayrakları ellerinde, otomobilleriyle korna çalarak zafer turları attı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler de eşiyle konvoya katılarak, Türk Milli Basketbol takımının finale yükselme başarısını kutladı.

Derneklerde birlikte maçı seyredenler, heyecanlı maçın mutlu sonunu göz yaşları içinde birbirlerine sarılarak kutladı.

Priştine "Gerçek Derneği"nde dev ekrandan maçı birlikte izleyen Kosova’da görevli Türk polisi Metin Koç, yaşamının en mutlu gözyaşlarını Kosova’da akıttığını anlattı. Bugüne kadar hiç maç izlemediğini söyleyen yaşlı bir kadın da çocuklarıyla torunlarıyla büyük bir heyecanla maçı izledi, uzaktaki torunlarını arayarak mutluluğunu dile getirdi. Kosova’nın hemen bütün merkezlerinde, fakat özellikle Türklerin yaşadıkları yerlerde, Prizren, Gilan, Vıçıtırın, Mitroviça, Mamuşa, Yanova’da halk, "12 Dev Adam"la birlikte çoştu. Kosovalılar, "Bu zafer, Türkiye’nin bize en büyük bayram armağanıdır" sözleriyle duygularını ifade etti.

Sırp medyası: Biz daha iyiydik ama!

SIRPLAR dün bize kaybedince adeta yıkıldı. Şampiyonada finale çıkacaklarından emin olan Sırbistan’da basın son anda gelen mağlubiyeti şu haberlerle yorumladı.

SIRBİSTAN BASINI

BLIC: Biz daha iyi oynadık ama maçı Türkler kazandı.

KURIR: Final Sırbistan’sız.

ALO: Türk Devleti, oyuncuları motive etmek için milyonlar verdi.

GALİBİYETİMİZ, finaldeki rakibimiz olan ABD’de yankı buldu.

CNN: Türkler inanılmaz bir mücadele sonunda Sırplar’ı son saniye basketiyle yenerek rakibimiz oldu.

FOX NEWS: Semih Erdem son saniye bloğuyla Türkiye’yi rakibimiz yaptı.

HERALD TRIBUNE: Durant bizi finale taşırken, 1994’ten sonra ilk kez kazanma şansımızın önündeki son engel Türkler.

Salonun dışında meşaleli kutlama

TARİHİ Sırbistan galibiyetinin ardından taraftarlar, salonun dışında takım otobüsünün önünü keserek galibiyeti coşkuyla kutladılar. Karşılaşma bitimiyle salonda yaşanan coşku, dışarda da sürdü. Ay-yıldızlıların çıkış yapacağı otoparka giden taraftarlar, meşaleler yakarak otobüsü durdurdular ve tezahürat yapıldı. Devler de otobüs içinden marşlara eşlik ettiler.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 10:38:55
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 11:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?