18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dünya yeni yıla sokaklarda eğlenerek girdi

Dünya, 2004 yılına sokaklarda eğlenerek ve genelde olaysız girdi. Türkiye ve dünyada sokaklarda düzenlenen yılbaşı eğlencelerinde insanlar sabahın ilk ışıklarına kadar çılgınca eğlendi.

İstanbul’da binlerce kişi, 2004 yılını Taksim Meydanı ve Nişantaşı’nda karşıladı. İstanbulluların büyük bölümü, erken saatlerden itibaren Taksim Meydanı’na akın etti. Gençlerin çoğunlukta olduğu kalabalık, müzik eşliğinde dans ederek eğlendi. Taksim Meydanı ve Nişantaşı’nda akşam saatlerinde başlayan kutlamalar, 2004 yılına girilmesiyle birlikte doruğa ulaştı. Gencinden yaşlısına Taksim Meydanı’na akın eden binlerce İstanbullu, 2003 yılının son dakikalarında çılgınca eğlendi. 2004 yılına yaklaşılmasıyla birlikte geri sayıma başlayan vatandaşlar, yeni yıla coşku içinde girdi. Alkollü oldukları belirlenen şahıslar ve yanlarında alkol bulunanlar, Taksim Meydanı’na alınmadı.

İstanbul’daki yeni yıl kutlamalarının ikinci durağı Nişantaşı oldu. Nişantaşı’nda toplanan binlerce kişi, yeni yıla neşe içinde girdi. Nişantaşı’ndaki kutlamalar sırasında da polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

İtalya: Güvenlik önleri altında başlayan yeni yıl kutlamaları olaysız geçti. Euro’yla birlikte başlayan alım gücünün düşüşü, İtalyanlar’ın eğlence seçimine de yansıdı. Rstoranlarda 35 Euro’dan başlayıp 900 Euro’ya kadar çıkan yılbaşı gecesi yemeklerine fazla rağbet etmeyen halk, şehirlerin önemli meydanlarında düzenlenen ücretsiz aktiviteleri tercih etti. Yeni yıl kutlamaları sırasında atılan fişekler, 600 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralıların 39’unun durumunun ağır olduğu bildirildi.
Cenevre’nin kuzeydoğusunda oturan bir ailenin evinde patlayan 1 kutu fişek, evde yaşayan babanın bacağının kopmasına neden oldu. Aynı evden 2 kişi daha fişeğin patlaması nedeniyle yaralandı. Roma’da yaşayan 2 kişi ile Floransa’da yaşayan 1 genç de patlamalar nedeniyle ellerini kaybetti. L’Aquila kentinde yaşayan genç bir adam ise gözünü kaybetti.
Yeni yıl kutlamaları çerçevesinde İtalya’da toplam 600 kişinin yaralandığı açıklandı. 

Yağmur ve soğuğa rağmen düzenlenen meydan konserleri büyük ilgi gördü. Roma’da, Fiorella Mannoia ve İvano Fossati meydanlarında verilen konserler, başkentlilerin favorisi oldu.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki yılbaşı kutlamaları sırasında halk araba yakarak eğlendi.
Strasbourg’un banliyölerinde yılbaşı geleneği haline gelen araba yakma, polisin tüm uyarılarına rağmen bu sene de gerçekleşti.
Halk eski bir arabayı yılbaşı kutlamalarının bulunduğu meydana getirerek, üzerine benzin döktükten sonra ateşe verdi.
Aracın yakılmasından sonra itfaiye ekipleri olay yerine gelerek, yanan aracı söndürdü.

New York: Asya Avrupa kıtasının ardından ABD de, Türkiye saatiyle 07.00’de yeni yıla girdi. Ülkenin doğusundaki New York’ta Times Meydanı’na toplanan onbinlerce kişi, yeni yılın gelişini havai fişekler ve müzikle kutladı.
Yeni yıla girilmesiyle havaya bırakılan konfetiler meydanı karnaval alanına çevirirken, coşku bir kat daha arttı. Akşam saatlerinde meydana toplanmaya başlayan New Yorklular, terörist saldırı tehlikesine karşı alınan güvenlik önlemlerine rağmen coşkuyla eğlendi.
Manhattan Adası’nda güvenliği sağlamak için binlerce polis görev yaptı.

Moskova: Rus halkı yeni yılı Kızıl Meydan’da kutladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında olmasına rağmen akşam saatlerinde Kızıl Meydan’a toplanan Moskova halkı, yeni yılı meşaleler yakarak ve şarkılar söyleyip dans ederek kutladı.
Kentte olası saldırılara karşı yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yeni yıl münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

ISTANBUL-ROMA-STARSOURG-NEWYORK-MOSKOVA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2004 Perşembe 00:00:01
Güncelleme :1 Ocak 2004 Perşembe 16:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?