NASA uzmanlarından Richard Gross tarafından yapılan hesaplamalara göre, Dünya'nın bir günü 1.26 mikrosaniye kısaldı.
Saniyenin milyonda biri mikrosaniye olarak adlandırılıyor.
NASA'nın araştırması, Şili'deki deprem sonucu Dünya'nın ekseninin ne ölçüde kaymış olduğunu da ortaya koyuyor. Yapılan hesaplar sonucu Dünya'nın ekseninde 8 santimetrelik, bir başka deyişle 3 'inç'lik bir kayma olduğu belirlendi. Bu kayma bir gün süresindeki kısalmayı da beraberinde getirdi.
Araştırmayı yürüten Richard Gross'a göre, aynı hesaplama modeli 2004'teki 9.1'lik Sumatra depremine uygulanacak olursa, o depremde de Dünya'nın bir gününün 6.8 mikrosaniye kısaldığı ortaya çıkıyor. Sumatra depreminin yol açtığı eksen kayması ise 7 santimetre yahut 2.76 inçlik ölçüde.
Şili'de ölü sayısı artıyor
Şili depreminin 2004 Sumatra depremi kadar şiddetli olmamasına rağmen daha büyük bir eksen kaymasına sebep olmasını NASA araştırmacısı Gross iki nedene dayandırıyor:
Birincisi, Sumatra depremi Ekvator'a yakın bir noktada meydana gelirken, Şili depreminin güney yarımkürenin orta enlemleri dolaylarında oluşması. Bu da son depremin Dünya'nın ekseni üzerinde daha etkili olması sonucunu doğuruyor.
Gross ikinci sebep olarak da, Şili depreminin meydana geldiği fayın, Sumatra depremini üreten faya nazaran Dünya'nın merkezine daha dik bir açıyla yöneliyor olmasını gösteriyor.
2012 gerceklesecekmi ne olacak? way halimize!!!!!!!!! dünyanin civisi cikti yakinda tepemize düser. sütün sütün dökülüyor üstümüze... :(((
''Küresel Isınma '' denilen olayın sebeplerinden biri dünyanın ekseninde veya eğim açısında meydana gelmiş olabilecek değişikliktir.Bunu yıllardır Devletimize açıklamaya uğraştım,ama beni anlayan olmadı veya ben anlatamadım.Bilindiği gibi,dünyanın 23 derecelik eğim açısından mevsimler oluşuyor.Bu 23 derecelik açının 90+90 (180) derece olduğunu hesaplayın.Bu durumda güneş ;şimdiki batıdan doğar, şimdiki doğudan batar.Ayrıca , güneşe paralel olacak şekilde eğim ve güneşe dik olacak şekilde eğim olarak iki bölümde olayı değerlendirmek mümkün.Dünyanın dik olacak şekilde eğim yapması durumunda ilk 90 derecede güneşe bakan kısım daima gündüz,diğer kısım daima gece olur.Benim bu söylediklerim sadece kendi fikrimdir.Ancak,bu fikrimin doğruluğuna dair olaylar yaşanmaktadır.Konunun araştırılması gerektiği açıktır.
ENDONEZYA DEPREMİNDE VE ÇİN DEPREMİNDE YAPTIĞIM ÖLÇÜMLERİ ARTIK NASADA YAPMAYA BAŞLADI. AMA NE YAZIKKİ BİZİM AVANTACILAR , İNTİHALCİLER HALA UYUMAKTALAR...
-Son 837.000 kişinin öldüğü Büyük depremleri önceden tesbit ettim İlgilileri önceden Uyardım Ama Tedbir alanı doğru dürüst görmedim. -Günler önceden Japonlar altlarında olacak 7 magnitüdlük depremlerden haberleri yok Amerika için Onlara Bir Süprizim var diye(-70-30)noktası civarını defalarca web sayfamdan İntihalcileri uyandırmadan Bütün Dünyaya duyurdum. DEPREM ERKEN UYARI MERKEZİ ERZİNCAN -T Ü R K İ Y E www.depremerkenuyari.com