24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Düzce'de engellilere konut müjdesi!

Merkezi İstanbul’da bulunan Ulaşılabilir Yaşam Derneği (UYD) tarafından Düzceli engelli vatandaşlar için 25 konut yaptırılacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından arsası tahsis edilen konutların Nalbantoğlu mevkii 10. bölgede bulunan 14 bin metrekarelik alana yaptırılacağını belirten UYD Düzce Koordinatörü Tuna Arıgüç, konutların Hollanda’da faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu ATC tarafından finanse edileceğini söyledi. Arıgüç, konutların yapımına en geç Mayıs ayında başlanacağını ifade etti.

Böyle bir projeyi, Düzce’de yaşayan engellilerden gelen talep üzerine hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten Arıgüç, "Yapacağımız konutlar tek katlı, 55, 75 ve 85 metrekare olarak 3 tipte inşa edilecek. 55 metrekarelik konutlardan 9 adet yapacağız. Bu evler yalnız yaşayanlar için olacak. 75 metrekarelik evlerden ise 8 adet yapılacak ve bu evler 3 kişilik ailenin yaşayabileceği şekilde inşa edilecek. 85 metrekarelik evlerden de 8 adet olacak. Bu evler ise 3 kişiden fazla aileler için tasarlandı" dedi.

Arıgüç ayrıca, konutların yapılacağı bölgeye, engelliler için restoran, kreş ve üretim atölyeleri de kurulacağını belirterek, evlerin engelliler arasında yapılacak bir puanlama sonrasında, en fazla ihtiyacı olanlara verileceğini kaydetti.

DÜZCE-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 13:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?