20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

DYP: Hükümet Filipinler kadar olamadı

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türk işçisi Murat Yüce`nin Irak`ta öldürülmesinden iktidarı sorumlu tuttu, rehine olayı sonrası askerlerini geri çeken ``Filipinler kadar başarılı`` olamamakla suçladı.

Adan parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında iktidarın basiretsizliğinin Türk vatandaşının güvenliğini korumada da ortaya çıktığını iddia etti.

Bugün iki Türkiye bulunduğunu belirten Adan, ``Biri konuşan, eğlenen, çeşitli liderlerle fotoğrafların çekildiği, büyük ülke imajının işlendiği Türkiye; diğeri, en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, acılar, facialar, katliamlar yaşayan, bir dilim ekmek için kelle koltukta yabancı ülkelerde çalışan insanların olduğu Türkiye`` dedi.

Adan, bir hükümetin en baş görevlerinden birisinin vatandaşlarının güvenliğini sağlamak olduğunu belirtirken, iktidarı Irak`ta Türklere yapılan saldırı ve katliamlara ``seyirci`` olmakla suçladı.

10 Türk`ün rehin tutulduğuna ilişkin haberler geldiğini anımsatarak iktidara ``Bundan sonra ne yapacaksınız`` diye soran Adan, ``Kurbanlık koyun gibi elleri gözleri bağlanarak vurulan, kamyonunda taranan vatandaşlarının ardından sadece başsağlığı dilemekle yetinen bu iktidarı kınıyoruz`` dedi.

Adan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün konuya ilişkin ``Görünen ve görünmeyen çalışmalarımız var`` açıklamasını esefle karşıladıklarını söylerken, ``Bu, hiçbir tedbir alınmadığının açık bir itirafıdır`` dedi. Adan, Irak`ta dökülecek her Türk vatandaşının kanından iktidarı sorumlu tutacaklarını bildirdi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 16:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?