18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DYP lideri Ağar: Uzan'la ilgili gereken yapılacak

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la ilgili gereken yapılacaktır. Hesap sorulacak, sorulmazsa biz soracağız" dedi. Ağar, DYP'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp olarak açıkladı.
DYP'nin İstanbul belde ve ilçe belediye başkan adayları, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen ve Genel Başkan Mehmet Ağar'ın katıldığı bir törenle açıklandı. İlçe ve belde belediye başkan adayları Şevki Duyu, Ekrem Esmeray, Cemal Karabal, Ali Acar, Yalçın Erkan, Nursan Ünal, Kemal İlaldı, Osman Hızlan, Adnan Yüksel, Kamuran Dikbaş ve Ramazan Yazgan'ın tek tek kürsüye çağrılıp tanıtılmasından sonra Ağar adaylarla birlikte objektiflere poz verdi.
DYP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp olarak açıkladı. Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, törende yaptığı konuşmada İstanbul'un sorunlarını anlattı. Boğaziçi'nin çok özel bir su yolu olduğunu kaydeden Alp, "Boğaz'ın içinden koskoca transatlantikler bile geçebilir ancak, Boğaz'ın bir ucundan diğer ucunu görmek mümkün değil. Süveş Kanalı gibi dümdüz değildir. Güzeli güzel yapan, çirkini çirkin yapan noktaları yakalamamız gerekir. Dünyanın en büyük tehlikesi, gelişmemiş şehirlerden büyük kentlere göçtür. İstanbul'un sorunlarını 4 temel başlık altında topladık. Birincisi deprem, ikincisi insan güvenliği, üçüncüsü ulaşım, dördüncüsü de eğitim. Bırakın İstanbul'u bu kez bilim yönetsin" diye konuştu.
Projelerini tek başına geliştirmediğini belirten Alp, birlikte çalıştığı ekibini kürsüye davet etti. Ahmet Vefik Alp, eşi Lale, oğlu Orçun ve kızı Ceylan Alp'i ekip olarak tanıttı.
Ahmet Vefik Alp'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Mehmet Ağar ise "İstanbul önümüzdeki 45 gün içinde yönetiminin ehline teslimini yaşayacaktır. İstanbul'da yaşayan herkes geleceğini düşünmeye başlayacak. Bu, Türkiye için önemli bir tercih haline gelmiştir. Başbakan şehircilikte yeni anlayışların gerektiğini söylüyor. El insaf. 10 yıldır belediyecilikteydiniz. Yapmadıklarını ağızlarıyla ifade ediyorlar. Alp, şeffaf belediyecilik yapacak" dedi.
Ağar, herkesin istediği bilgiye rahatça ulaşabileceğini ifade ederek, "Sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak ihtiyaç sahiplerine yardım edilecek. Modern şehircilik bir türlü bizim şehirlerimizde oluşamamaktadır. İşte işin ustası buradadır. Geleceği ve İstanbul'u yaşamak isteyenler, İstanbul'u emanet edecekleri ehil elleri bulmuşlardır. Vatandaşa hizmet lafı asla sözde kalmayacaktır. İstanbul bir tılsımdır, sihirdir. Hepimiz İstanbul özlemi içinde büyüdük. İstanbul bütün Türk dünyasının adı konmamış başkentidir. Dünyadaki mega kentler mukayese edildiğinde İstanbul mutlaka üstün çıkmak zorundadır. Bu şehre modern bir yönetici gerekir, bu da Ahmet Vefik Alp'dir" diye konuştu.
Törenin ardından basın mensuplarının Cem Uzan ile ilgili sorularını yanıtlayan Mehmet Ağar, "Cem Uzan'la ilgili gereken yapılacaktır. Hesap sorulacak, sorulmazsa biz soracağız" ifadelerini kullandı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 16:34:00
Güncelleme :17 Şubat 2004 Salı 17:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?