17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

DYP lideri Ağar'dan hükümete Kıbrıs tepkisi

Kurban Bayramı dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma merasimi öncesi partililere seslenen Mehmet Ağar, hükümetin Kıbrıs meselesinde izlediği politikayı eleştirdi. "Türkiye'nin toprak vermek konusunda rahat ifadelerde bulunanlara hatırlatacaklarım var" diyen Ağar, "Müzakere, anlaşma, çözüm elbette. Ama bilinmesi gereken bir şey var; o topraklar belediyelerin tahsisi arsalar değildir, kanla alınmış topraklardır" şeklinde konuştu. Ülke insanının bu konuda rahatsızlığı bulunduğunu belirten Ağar, "Hiç kimse bu ülke insanının hiçbir şeyden habersiz, her denileni kabul edecek, bir vurdumduymazlık içerisinde olduğunu zannederek kendini aldatmamalıdır" ifadesini kullandı.
Türkiye'de ekonomi ile ilgili bazı meselelerin kasıtlı olarak öne çıkarılmaması gibi bir ortamın yaşatılmak istendiğini savunan Ağar, bugünkü durumu 2000 yılına benzeterek, "O zaman da büyük bir istikrar yakalandığı ifade ediliyordu ama kısa zaman içinde bütün her şey tepetaklak oldu gitti" dedi.
Yolsuzlukların millete faturasının 40 milyar dolar olduğunu, büyük iddia ve nutuklara iktidar olan hükümetin bu konuda bir şey yapmaya niyeti olmadığının geçen bir senelik zamanda anlaşıldığını ileri süren Ağar, "Ne meydanlarda söz verdikleri dokunulmazlıklar konusunda kıllarını kıpırdattılar ne de milletin kaynaklarını sömürenlere karşı bir gram tahsilat yapabildiler" diye konuştu. İktidarı laf üretmekle suçlayan Ağar, şunları kaydetti:
"Zaman içerisinde insanları pembe hayaller içerisinde yaşatabilen çok şakşakçılar vardır. İktidarlar değişir, şakşakçılar değişmez. Aynı şakşakçılar Sayın Mesut Yılmaz'ı ulaşılmaz başarıların sahibi, Sayın Ecevit'i Türkiye'nin gelecek on senesini sürükleyecek bir büyük istikrar sembolü, bugün de Sayın Erdoğan'ı Türkiye'de büyük gelişmenin simgesi olarak takdim etmeye çalışmışlardır. Değişmeyen bir tek kader vardır. Milletin kaderi değişmemektedir. Şakşakçılar aynı, milletin kaderi aynı, iktidarlar gelip geçmektedir."
Zam ve vergilerin seçimlerden sonra devam edeceğini savunan Ağar, hükümetin bugün, daha önce Milli Görüş gömleği altında inkar ettiği faizcilerin en büyük dostu konumunda olduğunu iddia etti. Ağar, milletin, hükümete alt grupları ezen politikaları nedeniyle yerel seçimlerde 'dur' diyeceğini sözlerine ekledi.
MUAMMER TAN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2004 Pazartesi 16:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?