17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

DYP'den Erdoğan'a 'bedel' tepkisi

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, meslek liseleri konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "bedel ödemeye hazır değiliz" açıklamasını "utanç verici" olarak nitelerken, "Ödenecek bedel nedir?" diye sordu.

Adan, yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan`ın dün Birlik Vakfı`ndaki konuşmasına tepki gösterdi. Türkiye siyaseti adına son derece talihsiz, iktidarın kendi işlevine ve millete bakış tarzı itibariyle de ``utanç verici`` bir konuşma olduğunu söyleyen Adan, Erdoğan`ın konuşmasını kınadıklarını bildirdi.

Adan, ``Başbakan konuşmasında, meslek liselerine ilişkin olarak ortaya koydukları tutarsız, sonuçsuz girişimlerini aklamak, beceriksizliklerine mazeret bulmak amacıyla doğrudan doğruya milleti suçlamaya kalkışmıştır`` dedi.

``Millet oy verme ve sizi iktidara taşımaktan başka nasıl sizin yanınızda olacak`` diye soran Adan, ``Yasalar sokakta değil Meclis`te çıkar, Meclis`te bu yasaları çıkartacak gücünüz olduğu halde bir de sokaktan destek mi bekliyorsunuz?`` dedi.

MİLLETİ SUÇLAYAN HER İKTİDAR KENDİ İPİNİ ÇEKER

Adan, meslek liselerine ilişkin düzenleme konusunda bahsedilen ödenecek bedelin ne olduğunu ve bu bedeli kimin ödeteceğini Erdoğan`a sorarken, şöyle devam etti:

``İktidarda olmak, hiç kimseye ulu orta konuşma, temsilcisi olduğu milleti suçlama hakkı vermez. Hele hele iktidar olmayı beceremeyip bir yasayı bile doğru dürüst geçirmekten aciz olanların, millete bakacak yüzleri bulunmayaların, dönüp milleti suçlaması aklın alacağı bir olay değildir. Yolun sonuna gelen her iktidarın bahanesi, milletin gerekeni yapmadığı iddiasıdır. Milleti suçlayan her iktidar sadece kendi ipini çeker.``
ANKARA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 20:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?