18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DYP'li AKdemir'den tüyler ürperten iddia

DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir, iktidarın üreticinin elinden fındığını ucuza almak için, zamanlaması ve içeriği yanlış bir kararname ile Fiskobirlik`i piyasaya mal sürmeye zorladığını söyledi. Akdemir, 2001 ürünü bu fındıkların karaciğer kanserine yol açan aflatoksin mantarı içerdiğini de iddia etti.

DYP Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AKP iktidarının, 2003 yılındaki uygulamaları ile bu yılın ürünü pazara inmeden hemen önce uygulamaya koyduğu kararnamenin, bu iktidarın fındık üreticisine değil, birkaç spekülatöre hizmet ettiğini gösterdiğini söyledi.

Akdemir, ``AKP iktidarı, iki yıldır yeni ürünün pazara inmesinden hemen önce uyguladığı politikalarla fındığı üreticinin elinden ucuz yolla toplayarak, üç-beş spekülatörün ekmeğine yağ sürecek politikaları ısrarla uygulamaya koymaktadır. Bu politikalar hem alınterine, hem emeğe saygısızlık olduğu gibi hem de ülke ekonomisine zarar vermektedir`` dedi.

Akdemir, 2001 yılı ürünü olan bu fındığın, özelliğini yitirdiğini, kansorejen aflatoksin ürettiği için piyasa değerinin olmadığını ancak yağlık olarak kullanılabileceğini de söyledi.

Akdemir, Aflatoksin`in bir mantar türü olduğunu ve karaciğer kanserine neden olduğunu da vurgulayarak, ``İçinde yüksek oranda kanserojen aflatoksin olan bu fındığın, ihraç edilecek ürüne karışması durumunda AB`nin gıda standartları göz önüne alındığında, AB`nin Türk fındığını yasaklaması ihtimali var mı? Eğer böyle bir yasak gelirse bu durumda üreticiler 2005 yılını da kaybedecekler`` diye konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 21:05:06
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 21:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?