19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

DYP’nin tepesinde üç önemli istifa

DYP’de süpriz istifa yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı Reha Çamuroğlu iki yardımcısıyla birlikte istifa etti.

Başkanlık Divanı ve GİK üyeliğinden istifa eden Çamuroğlu, ANKA’ya yaptığı açıklamada DYP üyeliğinden ayrılmadığını vurguladı.

Çamuroğlu, Genel Başkan Mehmet Ağar’ın Türk siyasetinde lazım olan önemli bir devlet adamı olduğunu söylerken, "Ama DYP, Türkiye’yi kucaklayacak, Türkiye’nin yeni problemlerine çözüm getirecek bir siyaset alternatifi üretmekte zorluk çekmektedir" dedi.

Siyaseten bitmiş kadroların zamanı geldiğinde yerlerini siyaseten yeni kadrolara bırakmayı bilmeleri gerektiğini ifade eden Çamuroğlu, "Oysa böyle olmuyor. Sayın Genel Başkanımızın partimizin misyonunu güçlendirecek bir ekibi kurmakta zorlandığını görüyorum. Bu nedenle biraz da kendisini rahatlatmak amacıyla istifa etmiş bulunuyorum" diye konuştu.

Çamuroğlu ile birlikte Tansu Çiller’in son döneminde DYP’ye katılan ve halen Çamuroğlu’nun başkan yardımcılığı görevini yürüten Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir ile diğer başkan yardımcısı Cumali Köktaş da görevlerinden ayrıldı.

Aldemir de yaptığı açıklamada, "Sayın Ağar’la herhangi bir problemimiz yok" derken, Ağar’ın çevresinde politika yaptığını sananlarla uyuşmadıklarını söyledi.

Çamuroğlu ile Aldemir geçtiğimiz mayıs ayında patlak veren gençlik kolları genel başkanlığı krizinde istifanın eşiğine gelmiş, ancak Genel Başkan Mehmet Ağar tarafından istifaları önlenmişti.


HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 18:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?