24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

E-5 gece yarısına kadar kapalı!

İstanbul Pendik'te metro inşaatı çöktü. Alınan ilk bilgilere göre olayda ölen ya da yaralanan olmazken, E-5 karayolu güvenlik nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatıldı.

 BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, Pendik'teki toprak kaymasıyla ilgili yapılan açıklamada, "İstanbul Metrosu Kartal- Kadıköy inşaatının D 100 karayolu Kaynarca - Pendik arasında tünel kazı çalışmaları sırasında, kaya ortamda devam edilirken akıcı zeminle karşılaşılması sebebiyle tünel aynasında "akma ve kısmi boşalma" meydana geldi" denildi.

Durumun yüzeye sirayet etmemesi ve herhangi bir can ve mal kaybı olmaması için tedbir olarak trafik akışının iki yönde kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yüzeyde, asfalt zeminde hiçbir bozulma veya çökme olmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Tünelde de can ya da mal kaybı veya yaralı söz konusu değil. Tünel tavanından yukarıya doğru gerçekleşen boşalmanın durdurulması ve ilerlemenin önlenmesi için, beton basılması ve istenmeyen durumların oluşmaması için yol geçici olarak kapatıldı. Çalışmalar yerin 36 metre arasında devam ediyor. Çalışmanın 8-9 saat süreceği tahmin ediliyor. Sağlamlaştırma işleminin daha erken bitmesi için tüm çalışmalar devam ediyor. Tünelde çalışmalar sırasında herhangi bir istenmeyen durum ve çökmenin oluşmaması nedeniyle yol tedbir amaçlı kapatılmıştır. Yolda herhangi bir çökme söz konusu değildir."

8-9 SAAT SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri  metro inşaatı çevresinde önlem aldı. Çökme nedeniyle devam eden çalışmanın 8-9 saat süreceği bildirilirken, sağlamlaştırma işleminin daha erken bitmesi için çalışmaların hızla devam ettiği ifade edildi.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin de göçüğün meydana geldiği noktada incelemelerde bulundu. Harita üzerinden basın mensuplarına bilgi veren Şahin, göçüğün daha önce dere yatağı olan dolgu alanında meydana geldiğini söyledi. Şahin, toprak kaymasının yerin 6-7 metre aşağısında meydana geldiğini ifade ederek, trafiği rahatlatmak için sürücülerin başka yollara yönlendirildiklerini söyledi. Şahin, çalışmaların gece yarısına kadar sürebileceğini bu nedenle yolun da gece yarısından sonra trafiğe açılacağını sözlerine ekledi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 11:14:03
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 14:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?