18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ebu Garib'de garip bir aşk hikayesi

Irak’ta Ebu Garib Cezaevi’ndeki işkence skandalının sanıklarından kadın asker Lynndie England, suçlu bulunan ABD’li asker Charles Graner’a aşık olduğunu söyledi.

Batı Virginia’daki evinden Hollanda’nın ’Nova’ adlı  televizyon programına demeç veren England (22), Graner’ın ’çok iyi bir insan’ olduğunu savunarak, "sorumluluk sahibi, güvenilir bir insan. Bunu sadece yaşadığımız duygusallık nedeniyle söylemiyorum" dedi.

İşkencenin yaşandığı tarihte Graner’la ilişkide olduğunu belirten England, o dönemde Graner’e aşık olup olmadığının sorulması üzerine "evet" yanıtını verdi. Graner’a hala aşık olduğunu ifade eden England, Graner’le birgün yeniden beraber olmayı umduğunu söyledi.

"Yetkililer devam etmemizi istedi"

İşkence ve kötü muamelenin görüntülendiği fotoğrafların mahkumları küçük düşürmeyi amaçladığını ve birçok gardiyanın bunlara göz yumduğunu kaydeden England, askeri istihbarat yetkililerinin kendilerine devam etmelerini söylediklerini belirtti.

England, "doğru değildi ama görünüşe göre engel olacak kadar olağandışı olmadığını düşündüler" dedi.

Fotoğrafların yayımlanmasından sonra çok sayıda ölüm tehdidi aldığını kaydeden England, "birkaç resim yüzünden insanlar beni öldürmek istiyor" dedi.

Graner’dan çocuk sahibi oldu

Cezaevinde görev yapan England, çıplak Iraklı mahkumları gülümseyerek işaret eden ve birini tasmayla tutuşunu gösteren fotoğrafları nedeniyle uluslararası kamuoyunda tepkilere neden oldu. 19 ayrı suçla itham edilen England, suçlu bulunması durumunda 38 yıla kadar hapis cezası alacak.

Lynndie England, ekim ayında Graner’dan bir erkek bebek dünyaya getirdi. Graner, işkence skandalında suçlu bulunarak 10 yıl hapse mahkum edildi. England’la birlikte iki ABD’li asker daha askeri mahkemede yargılanmayı bekliyor.
CNN TÜRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 09:38:39
Güncelleme :18 Ocak 2005 Salı 09:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?