18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ebu Gureyb benzerliği tartışması

Guardian gazetesi, İngiliz askerlerinin yargılandıkları işkence davasıyla, Amerikan askerlerinin yargılandıkları Ebu Gureyb skandalı arasında benzerlik kurarak görüntüleri ’şok edici’ olararak niteliyor.



Financial Times gazetesi ise, birinci sayfasından aktardığı haberde, Ebu Gureyb skandalı ile son fotoğraflar arasında kurulan benzerliğin hükümet için yarattığı risklere dikkat çekiyor.



’’İddialar, Irak konusunda geçmişte yaşanan tartışmaları alevlendirebilir. Bu da, seçimlere kısa bir süre kaldığı beklentilerinin gündemde olduğu bir dönemde, İşçi Partili seçmenleri hükümet aleyhine çevirme potansiyeli taşıyor. Ebu Gureyble kurulacak herhangi bir benzerlik, İşçi Partili milletvekillerinin Irak konusunda Bush yönetimine verilen destek konusundaki kaygılarını şiddetlendirebilir.’’



Financial Times, son olayla Ebu Gureyb skandalı arasında ciddi farklılıklar bulunduğunu, İngiliz askerlerin yargılandığı davada herhangi bir sistemli işkence ya da örtbas suçlamasına yer verilmediğini de aktarıyor.

BBC TÜRKÇE YAYINI
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 10:24:36
Güncelleme :19 Ocak 2005 Çarşamba 18:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?