18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ecevit: Ateş Paşa çekilmemi istedi

Bülent Ecevit, emekli orgeneral Atilla Ateş’in başbakanlığı bırakması için kendisine mesaj gönderdiğini, bunu Özkan’ın çekinerek söylediğini belirtti

Eski Başbakan Bülent Ecevit, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş’in başbakanlığı bırakması için kendisine mesaj gönderdiğini iddia etti. Ecevit’in, Ateş’in mesajı görevdeyken mi, yoksa emekli olduktan sonra mı ilettiği konusunda net ifadeler kullanmaması, "Çekilmesini emekli generaller mi, görevdekiler mi istedi?" tartışmasına neden oldu.
Ecevit’in iddiaları, Dünden Bugüne Tercüman gazetesinde yayımlanan röportajda şöyle yer aldı:
Ecevit: Ateş, o zamanlar Hüsamettin Özkan’ı Bodrum’a çağırdı. Benden kurtulmak istediklerini söylediler.
Rahşan Ecevit: Bodrum’da Özkan’ın meşhur bir yatı vardı, toplantı yapıyorlardı.
Ecevit: Hayır, Özkan’ın değil, generallerin varmış. O bana çekine çekine söyledi. Sonra Murat Yetkin’le ilişki kurdu generaller. O da ezile büzüle geldi, anlattı.
Soru: Sizin çekilmenizi mi istediler?
Ecevit: Evet.

Özkan gelsin

"Öcalan’ı Suriye’den isteyen paşa" olarak bilinen Ateş, Ağustos 2000’de emekli oldu. Askerlerin Ecevit’in çekilmesini istediği iddiaları ise ilk kez Sezer’in verdiği 29 Ekim 2001 resepsiyonundan sonra ortaya atılmıştı. Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin imzalı ve 31 Ekim 2001 tarihli haberde, "Ecevit gitsin, Özkan gelsin. Genelkurmay’ın da sıcak baktığı yenilik" ifadeleri yer almıştı.
Ecevit’in iddiasına tepki gösteren Yetkin, "Ecevit karıştırıyor, yanlış hatırlıyor. Bana mesajı veren emekli paşalar değil, dört yıldızlı, muvazzaf paşalardı. Emekliler Özkan’la temas kurmuşlardı. Ecevit’in iddia ettiği gibi mesaj da taşımadım. Ertesi günkü yazım için Ecevit’in görüşünü almaya gittim" dedi.

Mesaj taşımam

Yetkin, Ecevit’in kendisi için kullandığı, "Ezile büzüle geldi, anlattı" benzetmesine de, "Hiçbir zaman ezilip büzülmedim. Ben mesaj taşıyıcısı değilim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın içine itildiği durumdan utandım" yanıtını verdi.

...
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 13:21:49
Güncelleme :16 Mart 2005 Çarşamba 13:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet karaoğlu IP: 195.175.37.xxx Tarih : 16.03.2005 20:08:20
ardik siyasilarda isdifa edende yakismiyor