24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ecevit: Bu millet Denktaş’ı ortada bırakmaz

Ankara - Eski Başbakan Bülent Ecevit, "Bu millet Denktaş’ı ortada bırakmaz. Onun için bir yol bulunacak. Sayın Denktaş’ın yeni konumunu göz önünde tutan bir yeni ilişki düzeni Türkiye ile KKTC arasında kurulur" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski Başbakan Bülent Ecevit’i Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Basına kapalı görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Ecevit, Çankaya Köşkü’nden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Sezer ile çok yararlı bir görüşme yaptığını söyledi.

İç ve dış sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Ecevit, "Görüşlerimiz arasında tam bir uyum var" diye konuştu.

Oran’daki evinde bir takım görüşmeler yaptığını bildiren Ecevit, bu görüşmeler hakkında Cumhurbaşkanı Sezer’e bilgi aktardığını söyledi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi ve çalışma arkadaşları ile biraraya gelerek, iki ülke ilişkilerini değerlendirdiklerini anlatan Ecevit, "İran, dünyanın en köklü devletlerinden biridir. ABD, binlerce yıllık İran devletini yok edemez" dedi. Bülent Ecevit, ABD’den gelen tehditler karşısında yalnız İran’ın değil Türkiye’nin de çok duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Evindeki görüşme seanslarında İlber Ortaylı ve Hüseyin Pazarcı’nın da aralarında bulunduğu bilim adamlarıyla da biraraya geldiğini kaydeden Ecevit, bu görüşmeler hakkında da Sezer’e bilgi aktardığını bildirdi.

Kıbrıs’ta önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını ve Başbakan Mehmet Ali Talat’ın da cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Ecevit, şu görüşleri dile getirdi:

"KKTC’de olağanüstü bir demokrasi düzeni var. İstedikleri gibi hareket ederler, içimize sindirsek de, sindirmesek de. Yeni seçilen arkadaşımız iyi niyetli olabilir. Ama yeterli bilgi birikimi var mı? Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye’nin haklarını yeteri kadar koruyabilecek mi? Bu konularda çok dikkatli ve hassas olmamız lazım.

Sayın Denktaş’ın çabalarını bizim desteklememiz doğaldır. Çünkü, şimdiye kadar büyük bir yetenekle işi götürmüştür. Şimdi ortada mı bırakılacak? Hayır. Bu millet Denktaş’ı ortada bırakmaz. Onun için bir yol bulunacak. Sayın Denktaş’ın yeni konumunu göz önünde tutan bir yeni ilişki düzeni Türkiye ile KKTC arasında kurulur. Bir Denktaş’ın varlığını yok farzedemezler."

AA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 18:38:56
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 18:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?