23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ecevit: CHP diye bir güç artık yok

Ankara - Eski Başbakan ve DSP’nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit, "Türkiye’de artık CHP diye bir gücün olmadığını, CHP’nin ömrünün dolduğunu ve kurultayı kimin kazanacağının önemli olmadığını" söyledi.

Ecevit, Oran’daki evinde düzenlediği basın toplantısında, CHP’de yaşanan gelişmelere değindi. Ecevit, CHP içinde "akılalmaz kargaşa" olduğu halde kendilerinin bunu istismar etmediklerini ve tavır almadıklarını söyledi.

Bülent Ecevit, 57. hükümet dönemindeki icraatlar, erken seçim süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlattıktan sonra oy kaybına rağmen DSP’nin "köklü ve sağlıklı bir parti" olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye’de solun yazgısı kesinlikle CHP’ye bağlı değildir. CHP’nin içinde bulunduğu durumdan yararlanan bugünkü iktidar partisi, her istediğini rahatça Meclis’ten geçirebilmektedir. Çünkü karşısında muhalefet yoktur. Oysa demokrasinin özelliği iktidarın varlığından değil, muhalefetin varlığından kaynaklanır. Türkiye’de güçlü bir iktidar vardır, ancak Meclis’te sesini duyurabilecek muhalefet ortaya çıkmamıştır. CHP etki gösterememektedir. Bu da siyasal yaşamda ciddi sorunlara yol açmaktadır.

CHP’nin ne olduğu, ne olacağı belli değildir. Tartışmalar oluyor fakat bunlar kof tartışmalar, toplumu ilgilendirmeyen tartışmalar. O bakımdan Türkiye’de CHP diye bir güç artık yok."
AA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 16:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?