18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ecevit: Kurultayda kimseyi desteklemeyeceğim

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Bülent Ecevit, genel başkanlığı bırakma kararını kendi iradesi ile aldığını ve kurultalda hiçbir adayı desteklemeyeceğini söyledi.

Ecevit, DSP’nin genel başkanlığı görevinden ayrılmasıyla ilgili olarak Or-An’daki evinde bir basın toplantısı yaptı. "Kendi irademle DSP genel başkanlığından ayrılıyorum" diyen Ecevit, siyasal yaşamı boyunca hep kendi isteği ve iradesiyle görevinden ayrıldığını kaydetti. Bugüne kadar bu tür 5 karar aldığını hatırlatan Ecevit, "Altıncı kez kendi irademle böyle bir karar almış olacağım. Bu sürede temel görüşlerimi, demokrasiye olan inancımı, Atatürk’e bağlılığımı korudum ve bundan sonra koruyacağım" dedi.

Ecevit, genel başkanlıktan ayrılarak gençliğe yol açmak istediğini ifade ederek, DSP’nin 3 Kasım seçimlerinde büyük bir yenilgiye uğradığını kaydetti. Gelecek aylarda iki önemli gelişmeyi yaşacaklarını anlatan Ecevit, bunlardan birincisinin yerel seçimler olduğunu, ikincisini ise DSP’nin kurultayı olduğunu vurguladı.

"AKP, rejimi ciddi anlamda tehlikeye düşürdü"

Konuşmasında AK Parti ve CHP’yi de eleştiren Ecevit, AK Parti’nin rejimi ciddi anlamda tehlikeye düşürdüğünü ileri sürdü. Bu nedenle gelecek yerel seçimlerde AK Parti’den kurtulmak için çalışılması gerektiğini söyleyen Ecevit, CHP’yi sanal partiye benzeterek, CHP’nin çok ciddi bir sorunla karşı karşıya kalacağını ileri sürdü.

"CHP ile ittifak yapmayız"

CHP’nin ana muhalefet görevini yeterince yerine getiremediğini belirten Ecevit, "Partide bir Kemal Derviş var, bir Zülfü Livaneli var. Bunlar solculuğu tamamen bir kenara bırakmış kişiler. Yaşar Nuri Öztürk’ün ise genel başkanla arası açılmış durumda" diye konuştu. CHP’ye karşı DSP’nin yerel seçimlerde etkili bir görev alması gerektiğini vurgulayan Ecevit, bir soru üzerine, CHP ile belirttiği nedenlerden ötürü ittifaka sıcak bakmadığını kaydederek DSP’ye destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Ecevit, siyasi yaşamı boyunca aldığı tüm kararları eşi Rahşan Ecevit’le birlikte aldığını, bu son kararı da eşiyle birlikte aldığını vurguladı. Rahşan Ecevit’in de kendisi gibi ilerleyen günlerde partideki genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılacağını açıklayan Ecevit, bu ayrılışın ne zaman olacağına dair bir tarih vermedi.

Ecevit, ’’Sizin sağlığınıza yönelik olarak bir takım komplolar olduğu ileri sürülüyordu, siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?’’ şeklindeki soru üzerine, kendisinin bu yönde bir ididasının bulunmadığını ancak bazı kesimler tarafından bunun söylendiğini ifade etti. Tüm doktor ve hemşirelerden memnun olduğunu vurgulayan Ecevit, kendisine büyük özen gösterildiğini ifade etti.

Ecevit, kurultay için belirli bir tarihin sözkonusu olmadığını ancak yerel seçimlerden sonra yapılacağını kaydetti. Siyaseti bıraktıktan sonra Ankara’da yaşamaya devam edeceğini ve Ankara’yı çok sevdiğini anlatan Ecevit, ’’50 yıllık siyasi yaşamınız boyunca içinizde bir uhte kaldı mı? Başardım diyebiliyor musunuz?’’ şeklindeki soru üzerine, genç yaşından itibaren Türkiye’ye büyük hizmetleri dokunduğunu ifade etti.

"Ankara'da yaşayıp, şiir yazacağım"

Bundan sonra sanata daha fazla vakit ayıracağını kaydeden Ecevit, şiir yazacağını söyledi. Kurultayda hiç kimseyi desteklemeyeceğini söyleyen Ecevit, DSP’nin bir parti geleneği bulunduğunu vurguladı. Yerel seçimlerde DSP’nin belediye başkan adayları konusunda da isim veren Ecevit, Tayfun İçli ve Masum Türker’in aday olduklarını sözlerine ekledi.

HASAN ESEN-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 13:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?