17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ecevit ve Bahçeli'den 'Kıbrıs çıkarması'

 KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Bülent Ecevit ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "milli görev" çerçevesinde KKTC'ye geldiklerini belirterek, ziyaretler için "Müdahale sayılmamalı" dedi.


Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ndeki konferansı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Denktaş, "Ecevit ile Bahçeli'nin KKTC ziyaretlerinin referandum sonucunu etkileyip etkilemeyeceğine" ilişkin sorulara karşılık şunları söyledi:


"Gelenler Türk ulusu adına düşündüklerini halka duyurmak için geliyorlar. Etki yapar mı, o ayrı mesele. Ama Kıbrıs meselesi milli bir meseledir ve bütün bu partilerin katkıları var. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli kararına rağmen Kıbrıs'ın verilmek üzere olduğunu görüyorlar. Buraya gelişleri milli bir görevdir. Halkımıza 'Bir parti böyle diyor diye bütün Türkiye böyle düşünmüyor, biz de varız, millet de var' diye hatırlatmaya geliyorlar. Bunun müdahale sayılmaması gerekir. Ben, kendilerine teşekkür ediyorum."


Denktaş, Amerika ve İngiltere'nin müdahalesini yadırgamayanların Türkiye'den yapılan ziyaretleri de hoşgörüyle karşılamaları gerektiğini ekledi

LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 19:49:18
Güncelleme :21 Nisan 2004 Çarşamba 19:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?