23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ecevit'e bir tepki de 'İnönü'den

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in yeni çıkacak olan kitabında İsmet İnönü ile ilgili bilgiler İnönü Vakfı'nı kızdırdı: Vakıf, yazılanlar tamamen uydurma açıklamasını yaptı.

İnönü Vakfı'ndan yapılan açıklamada, eski başbakan Bülent Ecevit'in Londra Konferansı ve İsmet Paşa ile ilgili açıklamalarının tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada, İnönü Vakfı'nın tarihi gerçeklere titizlikle sahip çıktığı ifade edildi.

Bülent Ecevit'in (şahsen çocukluğumdan beri dinlediğim şeyler var) diye başlayan Londra Konferansı ve İsmet Paşa ile ilgili açıklamalarının tamamen gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
''İsmet Paşa Londra Konferansı'na katılmamıştır. O sırada Birinci İnönü Savaşı'ndan zaferle çıkan İsmet Paşa cephededir ve İkinci İnönü Savaşı'na hazırlanmaktadır. Ankara hükümetini bu konferansta Dışişleri Bakanı Bekir Sami Bey temsil etmiştir. İnönü Vakfı, ciddi araştırmalara dayanmayan bilgiler üzerine tarihi saptırıp, hayali senaryolar yaratılmasını kaygıyla karşılamaktadır.''


AA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:32:41
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?