18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ecevit'in veliahtı Sezer

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, kendisinden sonra genel başkanlığı devredeceğine ilişkin tavsiyelerini şimdiden açıklama gereği duyduğunu belirterek, genel başkanlığa Zeki Sezer'i tavsiye ettiğini bildirdi.

Ecevit, DSP Parti Okulu'nda düzenlediği basın toplantısında, bugün parti yöneticileriyle bir toplantı yaptığını ve yaklaşık 2 ay sonra yapılacak kurultayda genel başkanlığı bırakacağını, genel başkanlığa da Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer'i önerdiğini söyledi.

Düşüncelerini şimdiden açıklamasının parti açısından ortaya çıkabilecek olası sıkıntıları ortadan kaldıracağını belirten Ecevit, "Gördüm ki, ben susarsam değil susmazsam faydalı olurum" dedi.

Ecevit'in genel başkanlığa tavsiye ettiği Zeki Sezer de, böyle bir kararı beklemediğini söyledi.



Ecevit:"Düşüncelerimi açıklamazsam karışıklıklar çıkabilir"


DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, tavır alıp tavsiyesini açıklamazsa, partinin büyük kurultayının yapılacağı zamana kadar karışıklıklar çıkabileceğini kaydederek, bu yüzden, kendisinden sonra genel başkan seçilecek kişi olarak Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer'i tavsiye etmeyi uygun gördüğünü bildirdi.

Ecevit, düzenlediği basın toplantısında, bazı il başkanlarının da katılımıyla parti yöneticileriyle bu sabah bir toplantı yaptığını, kendisinden sonra DSP Genel Başkanlığı'nı kimin devralacağına ilişkin görüşlerini paylaştığını belirtti.

DSP Genel Başkanlığı'nı bırakmayı düşündüğü andan itibaren "Yerine kimi bırakacaksın?" diye sorulduğunu ifade eden Ecevit, "Bunu ben kararlaştıramam" dediğini belirtti.

"Meydanı boş bıraktığı takdirde tatsızlık ve olumsuzluklar yaşanabileceğini düşündüğünü" ifade eden Ecevit, "Öyle anlaşılıyor ki, ben bir tavır almazsam, kendi düşüncelerimi tavsiye niteliğinde açıklamazsam, önümüzdeki 2 ay içinde karışıklıklar çıkabilir. DSP'nin içinde değil, dışından gelen birtakım etkilerle sıkıntılı durumlar olabilir. Onun için, düşüncelerimi tavsiye niteliğinde şimdiden açıklamanın doğru olacağını düşündüm. Şimdi Sayın Zeki Sezer arkadaşımın adını tavsiye niteliğinde olmak üzere kamuoyuna açıklamayı bir görev biliyorum" dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 16:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?