20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ecevit'ten AKP'ye 'teslimeytçilik' suçlaması

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, son günlerde Türkiye'nin gündeminde yer alan Kıbrıs konusunda hükümetin başından beri teslimiyetçi bir tutum sergilediğini belirterek, "Hükümet, AB'nin ve ABD'nin istekleri kabul edilmesse AB kapılarının açılmayacağına inanıyor. Türkiye'nin güçlülüğünü gösteremeyenler yönetme yetkisine de sahip olamazlar" dedi.
Partisinin Çankaya İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılarak bir konuşma yapan Ecevit, Kıbrıs konusuna değinerek, Türk ve Rum kesimi arasında adada gerçekleştirilecek müzakerelerde alınacak sonuçların belli olmadığını söyledi. Kıbrıs'ta iki ayrı yönetimin ve iki ayrı kültürün olduğunu kaydeden Ecevit, Kıbrıs'ı tek bir ulus haline getirmenin mümkün olmayacağını söyledi. New York'taki görüşmelerde toprak konusunda kısıtlama olup olmayacağına ilişkin bir aşama kaydedilemediğini belirten Ecevit, "Güzelyurt en verimli yerlerden biridir. Türkiye'nin üzerinde durması gereken diğer yer de stratejik açıdan çok önemli olan Karpas'tır. Türk topraklarına ilişkin bir anlaşma olursa ne kadarı Rum kesiminde yer alacak?" dedi. Basında, çözüme ulaşılmış sevinç havası oluşturmanın hayal kırıklığı ile sonuçlanabileceğini söyleyen Ecevit, hükümetin Kuzey Irak'ta olduğu gibi Kıbrıs konusunda da başından beri teslimiyetçi bir tutum izlediğini ifade etti. Ecevit, Türkiye'nin AB'ye katılımının kolay olmayacağını belirterek, ''AB, Türkiye'yi içine alacak durumda değildir. AB, Türkiye'nin müslüman olmasından, nüfusundan ve gücünden korkmaktadır. Kıbrıs konusunda ne kadar ödün verilirse verilsin AB'ye giremeyiz" dedi. Ecevit, ayrıca Kıbrıs'taki Türk gençlerinin akıllarına Türkiye'deki gençlerin kendilerinden daha zengin olması gibi düşüncelerin sokulmaya başlandığını ifade ederek, Kıbrıs'ta kişi başına düşen milli gelirin Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin iki katı olduğunu vurguladı.
28 Mart yerel seçimleriyle ilgili olarak kendilerine yöneltilen 'DSP sol partilerle birlik içine girmiyor' şeklindeki eleştirilere de cevap veren Ecevit, "DSP'den başka gerçek anlamda bir sol parti yoktur. CHP aday bulabilmek için ya solculukla ilgisi olmayanlara gidip yalvarıyor, ya da bizim üyelerimizin kapısını çalıyor. Önümüzdeki seçimler kolay değil ama biz bu seçimlerden başarı ile çıkacağız" şeklinde konuştu. DSP Ankara İl Başkanı Tufan Bural ise 3 Kasım 2002 baskın erken seçimlerinde DSP'nin ağır bir yenilgiye uğramasına rağmen bugün Türkiye'nin her ilinde ve ilçesinde Atatürk'ün yolunda ödün vermeden çalışmalarına devam ettiklerini belirtirek DSP'nin 28 Mart 2004 yerel seçimlerinden başarıyla çıkacağına inandıklarını söyledi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?