19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ecevit'ten DEP'lilere suçlama

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, bölücü terör eylemlerinin yeniden başlamasının arkasında Türkiye’nin ’sözde müttefiki’ olan bazı batılı devletler bulunduğunu söyledi. Ecevit, kapatılan DEP’in tahliye edilen eski milletvekilleri Leyla Zana, Orhan Doğan, Selim Sadak ve Hatip Dicle’yi de bölücü teröristlere sınırlı ateşkes önererek Türkiye’yi baskı altında tutmaya kalkışmakla suçladı.
Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda Türkiye’nin ulusal birlik ve haklar için büyük mücadele verdiğini ve bunlardan çok olumlu sonuçlar sağladığını belirtti. Bunu sağlayanın Avrupa Birliği veya Amerika Birleşik Devletleri değil, doğrudan doğruya halkın kendi iradesi olduğunu vurgulayan Ecevit, fakat bazı çevrelerin sanki Türkiye’de haklar ve özgürlükler bakımından hala büyük eksiklikler varmış gibi konuştuğunu kaydederek, "Birkaç gün önce özgürlüklerine kavuşan bazı yurttaşlarımız bunu özellikle iddia etmektedirler. Aynı çevreler bir yandan da bölücü teröristlere ancak sınırlı bir ateşkes önererek Türkiye’yi baskı altında tutmaya kalkışmaktadırlar. Bu tür davranışlar iyi niyetle bağdaşmaz. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki birçok yurttaşlarımızın da bundan rahatsızlık duyduklarını biliyorum" dedi. Teröristbaşı Abdullan Öcalan’ın yakalanmasından sonra Türkiye’de bölücü terör eylemlerinin tümüyle sona erdiğini ifade eden Ecevit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ama şimdi eylemler yeniden başlıyor. Bu olumsuz gelişmeleri içeriden ve dışarıdan körükleyenlerin başında da sözde müttefikimiz olan bazı batılı devletler gelmektedir. Bu ülkelerle ilişkilerimiz derhal yeniden düzenlenmelidir. Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanların kendileri de huzur bulamazlar."
ANKARA -İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 16:04:58
Güncelleme :14 Haziran 2004 Pazartesi 16:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?