19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ecevit'ten Gülen'e yazılı teşekkür

Eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, siyaseti bırakması nedeniyle Fetullah Gülen`in kendisi hakkında verdiği gazete ilanına yazılı olarak karşılık vereceğini ve kendisine teşekkür edeceğini söyledi.

Bülent Ecevit, Kanal A Televizyonu`na gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Siyaseti bırakmasından dolayı Fetullah Gülen`in bir gazetede verdiği ilana ilişkin bir soruya Ecevit şu karşılığı verdi:

``Beni çok duygulandırdı Sayın Gülen`in bu açıklaması. Kendisine teşekkür edeceğim, yazılı olarak. Bazı kimseler, özellikle benim gibi laikliğe, demokrasiye özen gösteren insanlar benim Sayın Gülen`e sıcak ilgi göstermemi yadırgıyor olabilirler, daha önce bunu yadırgadılar, ama hiç önemsemedim. Aslında benim tarikatçılıkla hiçbir ilgim yoktur, ilgilenmedim, okumadım da, ihtiyaç da duymadım. Ama Sayın Gülen`in başka özellikleri var, örneğin dışarda yüzlerce Türk okulu açtı. Şimdi bu okullardam gördüklerim veya duyduklarım, hepsinde Atatürk`ün resmi var, Türk İstiklal Marşı okunuyor, Türkçe öğretiliyor. Öyle irtica falan yok, çünkü olsa zaten o ülkelerin başkanları, yöneticileri buna izin vermezler. Onun için bu eğitim konusunda kendisinin ve ona destek olanların yaptığı çalışmalar beni çok ilgilendirdi. Bazı gezilerimde bunların kanıtlarını gördükten sonra açıkladım da. Buna çok tepki geldi ve geliyor. Bunu haksız buluyorum. Bu konudaki görüşlerimi bütün açıklığıyla söylemeyi de bir görev biliyorum.

TÜRKİYE`NİN REJİMİNE TAVIR ALMADILAR

Bugünden sonra bana eleştiriler olabilir, hiç önemsemiyorum. Ben laiklik yanlısı bir insanım, dinciliğe karşıyım ama dindarlığa saygım var. Bu ikisini birbirinden ayırmak gerekir. Fetullah Gülen ve arkadaşları, onların özel tarikat diye tanımlanan bir inançları olabilir, veya başka türlü inançları olabilir. Bütün ülkelerde değişik tarikatlar, değişik görüşler var. Bunlardan bazıları çok zararlıdır. Örneğin Kanada`da, Japonya`da binlerce insanın ölümüne yol açtılar. Türkiye`de böyle birşey olmadı. Buna şükretmek lazım. Türkiye`nin rejimine karşı bir tavır almadılar. Onun için ben niye karşı çıkıyım.``

İKİ KERE GÖRÜŞTÜK

Bülent Ecevit, Fetullah Gülen ile ile iki kere görüştüğünü belirterek, bunun ilkinin kendisine ait bir televizyon programına katıldığı sırada olduğunu belirterek, ``Fetullah Hoca oraya geldi ve görüştük`` dedi. Diğer görüşmelerini ise Gülen`in Suadiye`deki dairelerine gelerek kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Rahşan Ecevit ise bir kez de Gülen`in geçmiş olsun demek için aradığını söyledi.

AF YASASINDAN PİŞMAN DEĞİLİM

Rahşan Ecevit, kamuoyunda kendi adıyla bilinen af yasası ile ilgili pişman olup olmadığına ilişkin bir soruya, ``Bundan hiç pişman değilim. 30-35 bin kişi bu şartlı tahliyeden yararlandı ve aileleri ile buluştu. O kadar büyük bir rakam içinde sadece 600 kişi geri cezaevine döndü, bunun da çok normal olduğu daha önce de söylenmişti`` yanıtını verdi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 09:40:17
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 09:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?