18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Edelman: Türkiye’nin AB üyeliği ABD için de önemli

Ankara - ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Türkiye’nin AB üyeliğinin, Türkiye için olduğu kadar ABD için de önemli bir hedef olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’e veda ziyaretinde bulunan Edelman, Ankara’da görev yaptığı iki yıllık sürede yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini belirtti.

Bu sürede iki ülkeyi ilgilendiren önemli konularda birlikte birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Edelman, bu konular arasında, hem Türkiye, hem de ABD için önem taşıyan Irak’ın geleceği, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması çabaları ve Türkiye’nin AB’den müzakere tarihi almasını sağlayan çalışmalar gibi hususların yer aldığını ifade etti.

Büyükelçi Edelman, "Türkiye’nin AB üyeliği Türkiye için önemli bir stratejik hedeftir. Bu, aynı zamanda ABD için de önemli bir hedeftir" diye konuştu.

Görüşmede Gül, terör örgütü PKK konusunu gündeme getirdi, Edelman ise bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ve Türkiye’yi de sürekli bilgilendirdiklerini söyledi.

Edelman, terör örgütü PKK ile ilgili taahhütlerinin bilincinde olduklarını ve bundan sonraki dönemde bu konuda daha tatmin edici sonuçlar alınmasını umduklarını söyledi. Edelman, "Bu konuda bir taahhüdümüz var, bunu biliyoruz, bunun bilinci içindeyiz. Zaten üçlü toplantılar da yapılıyor, bunlar devam edecek. Önümüzdeki dönemde bu konuda umuyoruz ki daha tatmin edici birtakım sonuçlar alabileceğiz" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 02:10:26
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 12:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?