23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Edelman'dan Erdoğan'a: Washington ziyaretinizi sabırsızlıkla bekliyoruz

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edallman, ABD Başkanı George W. Bush ve Washington yönetiminin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edallman’ı Başbakanlık Merkez Binası’nda kabul etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Başbakanlık’tan ayrılışında bir açıklama yapan Edallman, ABD Başkanı Bush’un yeni yılla ilgili iyi dileklerini içeren mektubu Başbakan Erdoğan’a ilettiğini söyledi.

Türk basınında Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle ilgili bazı spekülasyonlar yapıldığına işaret eden Edallman, ziyaretin süresi ve ziyaret programıyla ilgili haberlerin doğru olmadığını ifade etti. Ziyaret programının ileriki zamanlarda netlik kazanacağını belirten Edallman, Başbakan Erdoğan ile ziyaretin ayrıntılarını detaylı bir şekilde görüştüklerini bildirdi. Edallman, "Sayın Başbakan’a, gerek Başkan Bush’un gerek diğer yetkililerin sabırsızlıkla bu ziyareti beklediğini ve bu ziyaretin son derece olumlu bir ziyaret olacağını söyledim" dedi.
Öte yandan, görüşmede Kıbrıs konusunun da ele alındığı ve KKTC’de yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:31
Güncelleme :31 Aralık 2003 Çarşamba 18:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?