17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ege Üniversitesi'nden Attila İlhan'a Fahri Doktora

Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu'nun kararıyla gazeteci, şair ve yazar Atilla İlhan'a "Fahri Doktora Payesi" verildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, İlhan'ı takdim konuşmasında, "O, bize özgü bir çağdaşlaşma ve uygarlık modelinin yılmaz savunucusudur" dedi.


Atilla İlhan için düzenlenen törende EÜ Edebiyat Fakültesi öğrencileri de şairin şiirlerinden örnekler sundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baylas'ın senato kararını okumasının ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır, EÜ'de 4 yıldır ilk defa bir fahri doktora ünvanı verildiğini, bu nedenle çok mutlu olduğunu belirtti. Bayındır, öğrencilerin okudukları şiirlere atıfta bulunarak, "Biraz önce öğrencilerimiz tarafından okunan şiirlerde Atilla İlhan'ın üç yönü ortaya çıkmaktadır. Bunların birincisi, Üçüncü Şahsın Şiiri ve Ben Sana Mecburum şiirlerinde görünen modern bir aşk şiiri olarak Atilla İlhan'dır. İkinci şiir olan Duvar'da ise onun bir fikir adamı olarak farklı bir yönünü, başka bir ifadeyle toplumcu tarafını görüyoruz. Mahur Sevişmek şiiri ise Atilla İlhan'ın gelenekle modernitenin birleştirdiği, geleneğin sesini modern dünyamıza taşıdığı bir şiirdir" dedi


Rektör Prof. Dr. Bayındır, Atilla İlhan'ın bir taraftan çağdaş kültürün olumlu değerlerine sahip çıkarken, bir taraftan da daima Türk tarih ve kültürüne ait değerleri ön planda tuttuğunu taklitçi olmayan bize özgü bir çağdaşlaşma ve uygarlık modelinin yılmaz savunucusu olduğunu söyledi.


Şairle ilgili "Fahri Doktora Beratı"nın okunmasından sonra Atilla İlhan'ı sahneye davet eden Rektör Bayındır'ın, İlhan'ın cübbesini giydirmesini tüm davetliler ayakta alkışladı.

İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 18:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?