19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ege'de bottan cephanelik çıktı

Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında tanksavar, el bombası, silah ve çok sayıda patlayıcı madde taşıyan şişme bot ele geçirildi.

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na lav silahlı ve bombalı saldırı olayında ismi geçen DHKP-C'li Hasan Biber dün Yunanistan açıklarındaki bomba yüklü bot olayıyla ilgili düzenlenen operasyonda yakalandı. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Biber’in ve diğer şüphelilerin teslim edilmesi için girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin dün Sakız Adası yakınlarında içinde silah ve patlayıcı olan botta yakaladığı iki kişinin 19 Mart’ta Ankara’da Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne saldırının aranan zanlıları Hasan Biber ile Mehmet Y. Olduğu anlaşıldı.

Yunan Sahil Güvenliği Çeşme’nin karşısındaki Sakız Adası açıklarında durdurduğu bir botta iki Türk ve iki Yunanlı’yı dün gözaltına aldı.

Botta tabanca, el bombası ve patlayıcıların çıktığı haberi dün gündemin ilk sırasına yükselmişti. Bu haberin hemen ardından Yunan polisi DHKP-C’ye yakınlığıyla bilinen bazı bürolarla evlerde baskınlar yaparak, gözaltıları sürdürdü. 

Bu arada gözaltına alınan iki Türk’ün 19 Mart’ta Adalet Bakanlığı ek binasına bomba atılması ve AK Parti Genel Merkezi’ne lav silahıyla saldıran DHKP-C üyesi iki terörist olduğu ortaya çıktı. DHKP-C’li Hasan Biber ile Mehmet Y.’nin Ankara’daki saldırıların ardından Hatay üzerinden Suriye’ye kaçtığı, oradan da Yunanistan’a gittiği iddia edildi.

GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Bu arada İçişleri Bakanı Muammer Güler gazetecilere yaptığı açıklamada Ege'deki silah operasyonunda yakalanan 4 kişiden birinin, AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı olayının faili olduğunu açıkladı. Güler, "Adalet Bakanlığı'na atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP-C terör örgütü mensubu şahıs yakalandı." dedi.

SURİYE'DE EĞİTİM ALMIŞTI

Hasan Biber 1991 yılından 1998'e kadar Liman-İş Sendikası Genel Başkanlığı yaptı. Biber'in, görevinden ayrıldıktan sonra DHKP-C içinde eylemlerine katıldığı, Mersin’deki eylemlerde ön saflarda yer aldığı ve Suriye'de eğitim aldığı öne sürülmüştü.

 

...
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2013 Çarşamba 09:41:03
Güncelleme :31 Temmuz 2013 Çarşamba 12:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?