20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eğitimciler: Köy Enstitüleri misyonunu tamamlayamadı

Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Öğretmen Dünyası Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özden Yılmaz Bilgin ve Eğitim Derneği Başkanı Zeki Sarıhan birer mesaj yayınladı.

Sarıhan mesajında, Köy Enstitülerinin Türk eğitim sisteminin sorunlarına çözüm arayanlar için zengin bir ilham kaynağı olduğunu belirtti. Gelinen son noktada Köy Enstitülerinin yeniden açılmasının mümkün olmadığını kaydeden Sarıhan, ``Ancak, ana okuldan üniversiteye kadar, bütün eğitim kurumlarında ve eğitim basamaklarında enstitülerdeki eğitim ilkelerinden yararlanmak bir zorunluluktur`` dedi.

Çocukların bağımsızlıklarını koruması ve güçlendirmesi için ``derin bir halk sevgisi`` ile yetiştirilmesi gerektiğini ifade edenSarıhan, eğitimin parasız, bilimsel ve Türkçe olmasının önemini vurguladı.

Öğretmen Dünyası Dergisi Yazı İşleri Müdür Özden Yılmaz Bilgin de mesajında, Köy Enstitüleri`nin Türkiye gerçekleri karşısında ortaya çıktığını kaydetti. Köy Enstitüleri`nin ``siyasi rüzgarların yön değiştirmesi`` nedeniyle kapatıldığını ifade eden Bilgin, ``Her 17 Nisan`da Köy Enstitüleri`nin kuruluşunu kutlarken, bu eğitim deneyimini sonuçlandıramamış olmanın üzüntüsünü duyuyoruz`` dedi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 15:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?