23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Eğitime kar engeli

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, kötü hava koşulları nedeniyle kentteki ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini açıkladı.
Balıbey, kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul Valiliği’nin okulların 1 gün tatil edilmesi kararı aldığını bildirdi.
Öğrenciler, Kurban Bayramı tatili ile birleştirildiği için 3 hafta süren yarıyıl tatilinin ardından bugün dersbaşı yapacaktı.

BAZI ÜNİVERSİTELER DE TATİL İLAN ETTİ

İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle Koç Üniversitesi 2, Kadir Has Üniversitesi de 1 gün süreyle tatil edildi.
Koç Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nden alınan bilgiye göre, İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ve 8 Şubat 2005 tarihlerinde eğitim yapılmayacak.
Kadir Has Üniversitesi’nin de, 7 Şubat 2005 tarihinde yine aynı gerekçeyle tatil edildiği bildirildi.

Tekirdağ, Zonguldak ve Düzce’de okullar tatil

Tekirdağ merkezinde ve Şarköy ilçesinde bugün açılması gereken okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün sonra açılacak. Balıkesir Kepsut, Zonguldak ve Düzce’de de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların salı günü açılacağını bildirildi.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, tuzlama çalışmaları ve gerçekleşen kazalar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapatılıyor. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü, hala etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Boğaziçi köprülerinden ulaşımın güçlükle sağlandığını açıkladı.

Köprüyü yürüyerek geçtiler

Boğaziçi Köprüsü’ndeki tıkanıklık nedeniyle toplu ulaşım araçlarında bulunan veya araçları yollarda kalan vatandaşların köprüyü yürüyerek geçmeye çalıştıkları görüldü.

SOKAKTA YAŞAYANLAR TOPLANIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü, sokaklarda kalan vatandaşları kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle donma tehlikesine karşı topluyor. Çalışmalarını sürdüren ekipler 20 kişiyi Alibeyköy’de oluşturulan barınma merkezinde koruma altına aldı.
öte yandan İstanbul Boğazı, olumsuz hava koşulları nedeniyle transit gemi geçişlerine kapalı tutuluyor.
Yoğun kar yağışı ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle İstanbul Boğazı’ndaki ulaşım, her 2 yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

KÖPRÜLER ZAMAN ZAMAN TRAFİĞE KAPATILIYOR

Belediye ekiplerinin yürüttükleri küreme ve tuzlama çalışmasına rağmen kar yağışının yoğunluğunu artırması üzerine ana arterler karla kaplandı.
Araçlarına zincir takmadan yola çıkan sürücüler, ana arterler ve özellikle ara yollarda zor anlar yaşadı. Pek çok araç, kayarak yoldan çıktı.
Bu arada Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, tuzlama çalışmaları ve gerçekleşen kazalar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapatılıyor.
Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Boğaziçi köprülerinden ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Beşiktaş kavşağında meydana gelen kaza nedeniyle trafiğe kapatılan Boğaziçi Köprüsü’nün, kaza yapan araçların çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldığı, ancak tuzlama çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla köprünün aralıklarla trafiğe kapatıldığı bildirildi.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de trafiğin güçlükle yapılabildiği ve yine bu köprünün de ekiplerin tuzlama çalışmaları yapabilmeleri için zaman zaman trafiğe kapatıldığı kaydedildi.
Bu arada, Boğaziçi Köprüsü’ndeki tıkanıklık nedeniyle toplu ulaşım araçlarında bulunan veya araçları yollarda kalan vatandaşların köprüyü yürüyerek geçmeye çalıştıkları görüldü.
Bu arada, TDİ Şehir Hatları İşletmeleri’ne ait vapur seferleri de Eskihisar-Topçular arasındaki arabalı vapur seferleri dışında yapılamıyor.

NERELERDE TIKANMA YAŞANIYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürü Mehmet Özçelik, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Mecidiyeköy-Boğaziçi Köprüsü, Hasdal-TEM, Otogar-TEM ve Haliç-Boğaziçi Köprüsü arasında trafikte tıkanma olduğunu söyledi.
Özçelik, kar yağışına karşın tüm hazırlıklarını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle ana arterlerde buzlanmayı önlemek için gece boyunca 100 araçla 6 bin ton tuz attığını bildirdi.
Ancak sabah saatlerinde kar yağışının etkisini artırması üzerine bazı noktalarda trafik sıkışıklığı yaşandığını belirten Özçelik, yol durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:
’’E-5 güzergahı Mecidiyeköy’e kadar açık. Mecidiyeköy-Boğaziçi Köprüsü arasında tıkanıklık var. Çobançeşme-Havalimanı kavşaklarında herhangi bir problem yok. Hasdal-TEM bağlantısında buzlanma var. Otogar-TEM arasında da buzlanma var. Bu güzergahta araçlar yolda kaldığı için bizim araçlarımız da gidip tuzlama yapamıyorlar. Haliç ile Boğaziçi Köprüsü arasında sıkıntı var. Bu güzergahta tek şeritten ulaşım sağlanıyor.’’ Özçelik, kar yağışının en çok Avrupa Yakası’nı etkilediğini, Anadolu Yakası’nda bir problem olmadığını belirtti.
Kar yağışının bugün ve yarın aralıklarla süreceği bilgisini aldıklarını belirten Özçelik, ekiplerin sayısını artırarak, 24 saat aralıksız hizmet vereceklerini kaydetti.

Vapur seferleri yapılamıyor

Bu arada, Şehir Hatları İşletmesi’ne bağlı Kadıköy-Karaköy, Eminönü-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy, Eminönü-Üsküdar ve Sirkeci-Adalar arasındaki vapur seferleri, elverişsiz hava koşulları nedeniyle yapılamıyor.

VALİLİK UYARDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı konusunda vatandaşlar uyarıldı. İl (Kriz) Afet Yönetim Merkezi’nin gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilirken, vatandaşlardan kar yağışının, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, araçlarında mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.
Vatandaşların, ihtiyaç duymaları halinde aşağıdaki telefonları arayabilecekleri belirtildi.
- Elektrik kesintisi ve arızaları için ..........186
- Su kesintileri ve arızaları için …………185
- Doğalgaz arızları için …………………187
- İlk Yardım ve Sağlık Hizmetleri için …112
- İtfaiye Hizmetleri için ………………110
Trafik Hizmetleri için ………………...154
- Emniyet ve Asayiş Hizmetleri için
- Polis ….. ……………………...........155
- Jandarma . .…………………156
- Karayolu Hizmetleri için ………..........159
İstanbul Valiliği İl Kriz (Afet ) Yönetim Merkezi (0 212) 455 56 00


İstanbul-Van seferi iptal

İstanbul’daki yoğun kar yağışı hava trafiğini de olumsuz etkiliyor. Türk Hava Yolları, yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul-Ankara-Van uçak seferlerini iptal etti. Türk Hava Yolları’nın Singapur ve Cidde’den gelen uçakları da olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara ve Antalya’ya yönlendirildi.

Uçuşları olumsuz etkiliyor

Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne bağlı ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle gece saat 01.00’den itibaren havalimanında apron ve pistte kar temizleme çalışmalarına başladı.

Apron ve pistlerdeki buzlanmayı önlemek için üre ve buz çözücü kimyasal maddeler kullanan 45 kişilik ekip, kar küreme, süpürme, savurma ve greyderler aracılığıyla temizleme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

THY’den yolculara ‘önce arayın’ uyarısı

İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşlarda iptaller olabileceği için yolcuların Atatürk Havalimanı’na gelmeden önce THY ile irtibat kurmaları istendi. THY yetkilileri, İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle uzun menzilli dış hat uçuşları gecikmeli olarak yapılmaya çalışılırken, önümüzdeki saatlerde kısa menzilli dış hat uçuşları ile iç hatlarda iptaller gerçekleşmesi bekleniyor.

Yolcuların Atatürk Havalimanı’na gelişlerinde de güçlükler yaşadıklarına dikkat çeken yetkililer, iptaller gözönünde bulundurularak yolcuların, havalimanına gelmeden önce THY ile irtibat kurmalarını istediler. Yetkililer, yolcuların uçuşlarının durumuna ilişkin THY’nin ‘www.thy.com.tr’ adresli web sitesi veya ‘444 08 49’ numaralı telefondan bilgi alabileceklerini belirtti.

İstanbul’da kar yarın etkisini yitirecek

İstanbul’da kar yağışı bugün de etkili olduktan sonra pazartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisini azaltması bekleniyor. Ancak İstanbul’da önümüzdeki günlerde görülecek yağış kar şeklinde olacak.

İstanbullu yazın susuz kalmayacak

İstanbul’un barajları ise son birkaç gündür etkili olan sağanak yağmur ve dün bastıran kar yağışından olumlu yönde etkilendi. Barajlardaki su rezervi 520 milyon metreküp olarak ölçüldü.

Türkiye kara teslim

Trakya’da üç gündür devam eden şiddetli tipi ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Türkiye’nin dört bir yanında etkili olan kış koşulları ise bir çok köy yolunu ulaşıma kapattı. Türkiye genelinde de kar yağışı önümüzdeki salı gününden itibaren etkisini yitirmeye başlayacak. Bugün özellikle Bolu ve çevresinde etkili olan kar yağışı trafiği de olumsuz etkiliyor.

Edirne

Kar kalınlığının şehir merkezinde 40 santimetreye ulaştığı Edirne’de, hava sıcaklığı eksi 4 derece olarak ölçüldü. Şiddetli tipi ve kar yağışının bu sabah itibariyle durduğu kentte, poyraz, don ve buzlanmanın etkili olduğu belirtildi.

Karın etkili olduğu Edirne’de 230 köy yolu ulaşıma kapalı. 119 köye elektrik enerjisi verilemiyor, 101 köyle de telefon bağlantısı sağlanamıyor.

Tekirdağ

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde tipi ve kar yağışı nedeniyle, cadde ve sokaklarda büyük kar yığınları oluştu. İlçeye bağlı 70 köy yolunun ulaşıma kapalı, Malkara-Keşan yönünde ulaşımın tek şeritten sağlanıyor, Malkara-Tekirdağ istikametinde de ulaşımın tek şeritten sağlanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Sivas

Sivas Valiliği bünyesinde oluşturulan kriz merkezinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 181 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bolu dağında yoğun sis

Bolu Dağı’nın Düzce kesiminde, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 40 metreye kadar indi. Karayolları ve trafik ekipleri, Bolu Dağı kesiminde sis işaret lambalarını yakarak geçişleri kolaylaştırmaya çalışıyor.

Bolu’da, aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 1 metre 10 santimetreye ulaştı.

Kayseri

Kayseri’de, dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışınedeniyle Sarız, Pınarbaşı, Yahyalı, Develi ve Akkışla ilçelerine bağlı 55 köy yolu ulaşıma kapandı.

Adıyaman

Adıyaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle, merkez ilçenin dağlık kesimleri ile Çelikhan, Sincik, Gölbaşı, Gerger ve Besni ilçelerine bağlı toplam 300 köy ve 400 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

AA - KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 13:27:36
Güncelleme :7 Şubat 2005 Pazartesi 15:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?