20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ehliyeti kaybetti, hayatı karardı

Ehliyetini kaybeden Evren Orhan’ın 10 yıl boyunca başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi...

Son olarak otomobili durdurularak gözaltına alınan Orhan, "menfaat karşılığı fuhuş yaptırmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından kesinleşmiş 318 gün hapis cezası bulunduğunu öğrendi.

İSTANBUL’da bir inşaat şirketinin müdürü Evren Orhan’ın (30), 10 yıl önce kaybettiği ehliyetini bulan kişi, adına şirket kurup bankadan kredi kartı aldı. İcra davalarıyla boğuşan Evren Orhan, geçen hafta da polis kontrolünde, fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Kesinleşmiş 318 gün hapis cezası çıkan Orhan’ı cezaevine girmekten avukatı kurtardı. Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 1996 yılında aldığı ehliyetini iki kez kaybeden ve son olarak 2000 yılında tekrar ehliyet çıkaran Evren Orhan, üniversiteyi bitirdikten sonra master yapmak için 2003 yılında Amerika’ya gitti. İki yıl kaldığı Amerika’dan dönen Evren Orhan, konut kredisi almak için bankaya başvurduğunda 6 bin YTL kredi kartı borcu olduğunu öğrendi. O tarihte Amerika’da olduğunu ve kredi kartı almadığını anlattı. Yanlışlık düzeltildikten sonra evlenip askere giden Evren Orhan, geçen sene bir şok daha yaşadı.

Banka hesabına haciz geldi

Bir inşaat şirketinde işe başlayan Evren Orhan, hesabının bulunduğu bankadan aranarak Sarıgazi Vergi Dairesi tarafından hesabına vergi borcundan dolayı haciz konulduğu belirtildi. Emzar Makine adında bir şirketi olduğunu, ödenmeyen vergi borçlarının yanı sıra hakkında karşılıksız çek verdiği için İstanbul 12. İcra Müdürlüğü’nde dava da açıldığını öğrendi. 12 Ağustos’ta işe gitmek için evinden çıkan Evren Orhan’ın otomobili polis kontrolünde durduruldu. Gözaltına alınarak Dudullu Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada, "menfaat karşılığı fuhuş yaptırmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından kesinleşmiş 318 gün hapis cezası bulunduğunu öğrendi. Evren Orhan’ın kimlik bilgilerini kullanan kişi, son olarak Ümraniye’de açtığı masaj salonunda yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırırken yakalanmış ve 318 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası 6 bin 375 YTL para cezasına çevrilen sahte Evren Orhan serbest kaldıktan sonra kayıplara karışmıştı.

Cezaevine gönderiliyordu

Sahte Evren Orhan yerine yakalanan gerçek Evren Orhan, adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine gönderileceğini öğrenince hemen avukatını arayarak durumu anlattı. Avukatının mahkemeye sunduğu belgeler üzerine Evren Orhan hakkındaki arama kararı düşürüldü ve serbest bırakıldı. Yurtdışında okurken ve askerde olduğu dönemde kimliğini kullanan kişinin çok sayıda suç işlediğini belirten Evren Orhan, "Ben askerdeyken fuhuş suçundan tutuklanıp 2 ay cezaevinde kalmış. Daha sonra cezası paraya çevrilip serbest bırakılmış. Parayı da ödemeyince beni yakalayıp cezaevine koyacaklardı" dedi.

Adını bile değiştirmeyi düşünmüş

Adını bile değiştirmeyi düşündüğünü açıklayan Evren Orhan, "Tanımadığım birinin işlediği suçlara karışmadığımı ispat etmek için uğraşıyorum" diyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 06:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?