18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ek taşıt vergisi için son günler

Araç sahiplerinin, sahip oldukları taşıtların, ek motorlu taşıt vergisini ödemesi için son günler.Araç sahipleri, 7 Ağustos itibariyle sahip oldukları taşıtların ek motorlu taşıt vergisini 30 Eylül akşamına kadar ödeyecek.
     
     Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili düzenlemesine göre, ek vergiyi ilgili kanunun yürürlüğe girdiği 7 Ağustos 2003 tarihi itibariyle trafik, belediye veya liman sicili ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından tutulan sivil hava vasıtaları siciline adlarına taşıt kayıt ve tescil edilen veya noter satış sözleşmesiyle taşıta sahip olanlar ile 7 Ağustos'tan 31 Aralık 2003 tarihine kadar adlarına ilk defa taşıt kayıt ve tescil edilecek olan gerçek ve tüzel kişiler ödeyecek.
     
     Söz konusu vergi, 7 Ağustos itibariyle edinilen taşıtlar için bu ay sonuna kadar, daha sonra edinilen taşıtlar için de kayıt ve tescilin yapıldığı ayı izleyen ayın sonuna kadar bir defada yatırılacak.
     
     Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilen Kanun hükümlerine göre ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitini ya da iki taksitini birlikte ödeyen mükelleflerin ödedikleri tutarlar, bu kişilerin herhangi bir müracaatına gerek olmaksızın, ödenecek olan taşıt vergisine mahsup edilmiş sayılacak.
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2003 Cuma 14:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?