19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

El Aksa Şehitleri İsrail'e meydan okudu

El Fetih Örgütü'nün Askeri Kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı, bugün düzenlenen cenaze töreninde İsrail'e meydan okudu.
Dün Şecaiye Mahallesi'nde yaşanan çatışmada hayatını kaybeden El Fetih mensubu Muhammed Mahir ve İslami Cihad militanları için düzenlenen cenaze töreni, oldukça ilginç görüntülere sahne oldu. El-Fetih, İslami Cihad ve Hamas Örgütü'nün ortaklaşa katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninde, silahlı militanlar havaya ateş açarken, hoparlörlerden yapılan anonslar Filistinliler'i coşturdu.
Filistin polisinin ve güvenlik kuvvetlerinin de hazır bulunduğu gösteriye, Refah ve Han Yunus kasabalarından dayanışma amaçlı katılımlar gözlendi. Cenazeler camiden çıkarıldığı sırada mikrofonu eline alan El Fetih yetkilisi, "İsrail, dün Şecaiye'de operasyon düzenlediğini sanıyor. Öldürdüğümüz askerlerinin sayısını açıklayamıyorlar. Havaya uçurduğumuz tankların adedini söyleyemiyorlar. Tüm bunlar Filistinli gençlerin, Filistinli yaşlıların örnek cesaretleriyle ve kararlılıklarıyla olmuştur. İsrail'e Gazze'ye girme fırsatı tanımadık. 15 şehidimizin intikamını alıp, düşman askerlerin cesetlerini Gazze çöplüğüne bırakacağız" dedi.
Cenazeye katılan Filistinliler'den Arap ülkelerine de sitem vardı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın mesajının okunmasının ardından, Arap liderlerine "veryansın" eden El Fetih yetkilisi, "Ey Arap liderleri, Amerika susmanız için size ne kadar para veriyor?" diyerek, tepkisini dile getirdi.
İsrail'de tutuklu bulunan Mervan Barguti, İsmail Yusuf ve diğer direniş liderlerinin de anıldığı gösteride, "Barguti'ler endişelenmesin. Bu halk hepsine özgürlüğünü yeniden kazandıracak güçtedir" denildi.
SÜLEYMAN AHAT-GAZZE (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 15:44:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 23:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?