19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

El Cezire'den Kıbrıs yorumu

El Cezire gazetesi, 24 Nisan'da Kıbrıs'ta gerçekleştirilen referandumda Rumların "hayır" diyerek bağnaz davrandıklarını belirterek, "Kuzey'deki Müslüman kardeşlerimiz 'evet' diyerek müsamahakar davranmışlardır" ifadesini kullandı.
Gazetede, 5 Mayıs'ta Kıbrıs konusunda yayınlanan yazıda ilk çağlardan bu yana Ada'da yaşananlara yer verilerek, özellikle Kıbrıs sorunu konusundaki son gelişmeler anlatıldı.
BM'nin çabalarının sonuçsuz kaldığı ve Rumların Türkleri yüzüstü bırakarak 1 Mayıs'ta AB'ye girdiği kaydedilen yazıda, "Kuzey Kıbrıslılar AB'ye girme nimetinden mahrum kaldı. İslam alemi ve bu alemi temsilen İKÖ itibarlarını iade ederek onları bağımsız bir devlet olarak tanımalıdır. Akabinde Kıbrıs'ın BM'ye bağımsız üye olması için Arap ve Müslüman ülkeler ile BM üyesi dost ülkeler onu tanımalıdır" denildi.
Kıbrıs Türkü'nün başta Müslüman ülkeler olmak üzere uluslararası tanınma talep etmesi gerektiği belirtilen yazıda, "KKTC'ye sağladığı yardımlar ve Ada'nın birleştirilmesine verdiği cesur destek nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti'ne selam olsun. Kurtuluş simgesi Müslüman lider Rauf Denktaş ve Müslüman Kuzey Kıbrıs Halkı'na selam olsun" ifadeleri kullanıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2004 Pazar 16:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?