16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

El Kaide: Biz yapmadık!

Benazir Butto'yu öldürmekle suçlanan terör örgütü El Kaide, olayla bağlantısının olmadığını açıkladı.

Pakistan hükümeti tarafından, Benazir Butto suikasti ile suçlanan El Kaide liderlerinden Beytullah Mehsud, olayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Mehsud'un sözcüsü Mevlana Ömer telefonla yaptığı açıklamada, "Beytullah Mehsud'un bu saldırıyla bir ilgisi yoktur. Bu tümüyle Pakistan hükümetinin, ordu ve istihbarat ajanslarının bir komplosudur" dedi.

Pakistan'ın, yer yer aşiret güçlerinin kontrolünde bulunan Veziristan bölgesinden aradığını söyleyen Sözcü Ömer, "Bir kadına saldırmak aşiret gelenek ve göreneklerine aykırıdır" diye konuştu.

Pakistan hükümeti tarafından, Butto'nun ölümünün ardından Mehsud ile bir militan arasında Butto suikastine dair geçtiği iddia edilen konuşmanın "düzmece" olduğunu belirten Ömer ayrıca, Mehsud'un Butto'nun ölümünden üzüntü duyduğunu belirtti.

Bu arada suikastte bazı muammaların bulunduğunu belirten Mevlana Ömer, militanların güvenlik kordonunu yararak Butto'nun yakınına kadar sızabilmesinin "imkansız" olduğunu ileri sürdü. Sözcü Ömer, "Benazir, sadece Pakistan'ın değil, şöhret sahibi uluslararası bir liderdi. Ölümünden duyduğumuz şok ve derin acıyı ifade ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 15:00:48
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 23:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?