17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

El Kaide: Irak'ta saldırılar Amerikan komplosu

El Kaide örgütünce gönderildiği ileri sürülen bir mektupta, Irak`ta dün Kerbela ve Bağdat`ta düzenlenen saldırıların örgüt tarafından gerçekleştirildiği suçlamaları yalanlandı. Mektupta, Şiilere düzenlenen saldırıların, `Irak`ta mezhep savaşı kışkırtmaya yönelik bir Amerikan komplosu olduğu` belirtildi.

El Kaide tarafından gönderildiği ileri sürülen mektupta ABD, Irak`ta `mezhep savaşı kışkırtmak`la suçlanıyor. Mektupta mücahitlerin Irak`ta Amerikan güçlerine ağır kayıplar verdirdiği, Amerika Birleşik Devletleri`nin de bu nedenle mücahitlerin imajına zarar vermeye çalıştığı vurgulandı.

Gazete çalışanları, El Kaide`ye bağlı Ebu Hafız El Masri Tugayları tarafından gönderildiği belirtilen mektubun gerçek göründüğünü söyledi. Irak`ta dün Şiiler için en kutsal gün olan Aşure gününde düzenlenen saldırılarda, Iraklı yetkililerin açıklamalarına göre, 180`den fazla kişi ölmüştü. Saldırılar, Irak`ta savaşın sona ermesinden bu yana gerçekleştirilen en kanlı eylemdi. Saldırıların El Kaide örgütünce düzenlendiği yolunda söylentiler vardı.
LONDRA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2004 Çarşamba 19:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?