17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

El Kaide rehin Amerikalı'nın başını kesti

El Arabiya televizyonu Suudi Arabistan’da kaçırılan Amerikalı mühendisin başı kesilerek öldürüldüğünü bildirdi. El Kaide örgütü de radikal dinci bir internet sitesinde Amerikalı rehinenin kafasının kesildiğini açıkladı ve sitede Johnson’ın başı kesik fotoğrafları yayınlandı.

Suudi Arabistan polisi, Cumartesi günü Riyad’da kaçırılan Amerikalı mühendisi bulmak için her yerde arama yapıyordu.

El Kaide militanları tarafından kaçırılan Paul Jonhson’ın, dün bir internet sitesinde görüntüleri yayınlanmıştı. Johnson’ı kaçıranlar, ülkede tutuklu tüm islamcı militanların serbest bırakılmaması halinde, rehineyi öldürmekle tehdit ediyordu. Binlerce Suudi polisi, başkent Riyad’da kapı kapı arama yaparak Johnson’ın tutulduğu evi bulmaya çalışmıştı.

Riyad dışındaki çöl bölgesine yayılan aramalara Amerikalı 20 FBI ajanının da katıldığını açıklamıştı. Johnson’un akrabaları ve Suudi bir din adamı, teröristlere Amerikalı mühendisin bırakılması için çağrıda bulunmuştu.

Öte yandan, Amerika Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan’a seyahat uyarısını yineledi. Bakanlık, terör tehditi nedeniyle bu ülkedeki resmi görevi olmayan tüm Amerikalılardan Suudi Arabistan’ı derhal terk etmesini istedi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2004 Cumartesi 00:38:39
Güncelleme :19 Haziran 2004 Cumartesi 14:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?