18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

El Kaide'den Avrupa'ya saldırı tehtidi

Terör örgütü El Kaide ile bağlantısı olan Ebu Hafs El Masri Tugayları, ’’üç aylık ateşkesin süresinin dolmasının ardından Avrupa’da saldırılar yapacakları’’ tehdidinde bulundu.
Arapça yayımlanan Eşşark El Avsat gazetesinin haberine göre, İspanya’da 11 martta düzenlenen terör saldırılarının sorumluluğunu üstlenen örgüt yaptığı açıklamada, nisanda El Kaide lideri Usame Bin Ladin tarafından önerilen üç aylık ateşkesin süresinin dolmasından sonra Avrupa’da saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı.
Örgüt açıklamasında, ’’Avrupa halkına... Bin Ladin’in önerisini kabul etmek için birkaç gününüz daha var, yoksa sadece kendinizi suçlayacaksınız’’ denildi.
Gazete tarafından bir kısmı yayımlanan açıklamanın doğru olup olmadığı henüz belirlenmedi. Gazete, açıklamanın 1 temmuz 2004 tarihli olduğunu yazdı.

Açıklama 15 nisanda yapılmıştı


Bin Ladin, 15 nisanda bir video kasette yaptığı açıklamada, Müslüman ülkelerden askerlerini çekerlerse Avrupalılar ile ateşkes süresini uzatacağını ve ateşkesin üç ay süreceğini kaydetmişti.
ABD ve İsrail’in hariç tutulduğu öneriye birkaç Avrupa ülkesi karşı çıkmıştı.
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), video kasetteki sesin Usame Bin Ladin’e ait olabileceği yönünde görüş belirtmişti.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 13:03:12
Güncelleme :2 Temmuz 2004 Cuma 13:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?