17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

El Kaide'nin hedefi Türkiye'deki laik düzen

İspanya’da yayınlanan Razon gazetesi, El Kaide’nin Türkiye’deki laik düzeni yıkmak için Avrupa’da silahlı bir ordu kurma girişimi başlattığını iddia etti.

İtalyan istihbaratına dayandırılan haberde, "Madrid saldırılarının başmimarı olan ’Mısırlı’ lakaplı Rabie Osman yakalanmasaydı, ikinci hedefi Türkiye ve Vatikan olacaktı" denildi.

Razon gazetesi, El Kaide yönetimi ile Rabie Osman’ın telefon kayıtlarını yayınlandı.

Kayıtlara göre, El Kaide, Vatikan’a büyük çapta bir saldırı ile Türkiye’deki laik düzeni yıkmak için Avrupa’da düzenli bir İslam ordusu kurmayı planlıyordu.

Razon gazetesi, Belçika, Fransa ve İtalya’da faaliyet gösteren "Mısırlı Muhammed"in El Kaide ile defalarca telefon konuşması yaptığını belirtti. Gazete, bu konuşmalarda ağırlıklı olarak, Türkiye’nin kurulacak bir İslam ordusu ile tekrar Müslümanlığa kazandırılacağı, aksi takdirde Avrupa’ya daha da yakınlaşarak İslam’dan uzaklaşacağı yolunda sözlerin geçtiğini yazdı.

Razon gazetesi, buna delil olarak da, Rabie Osman’ın 8 haziranda yakalanmadan önce, 29 mayısta Yahya Muhammed Raci ile yaptığı bir telefon görüşmesini gösterdi.

Rabie Osman, 191 kişinin öldüğü Madrid saldırılarından sorumlu tutuluyor
MADRİD
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 08:34:49
Güncelleme :22 Ekim 2004 Cuma 13:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin simsek IP: 81.213.238.xxx Tarih : 22.10.2004 13:12:31
el kaide tterör örgütü artık sağa sola tehtitler yağdırmaya ve toplumu korkuya itmeye çalışmaktadır laik düzen anlayışı okadar basit olsa şimdiye kadar elli defa yıkılmştı boş iddalar ile toplumun huzurunu kaçırmaktan başka bir şey değil bunlar