19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

El Kaide'nin Pakistan'daki beyni öldürüldü

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bir güvenlik gücü yetkilisi, başına 330 bin dolar (yaklaşık 500 milyar lira) ödül koyulan Faruki’nin, başkent Karaçi’nin kuzeyindeki Nevebşah’ta öldürüldüğünü belirtti.

Nevebşah yerel polisi sözcüsü de bölgede düzenlenen bir operasyonda, El Kaide örgütü üyesi olduğu sanılan bir kişinin öldürüldüğünü, iki kişinin de tutuklandığını açıkladı.

Faruki’nin öldürüldüğü doğrulandı

Pakistan Enformasyon Bakanı Şeyh Raşid de , Faruki’nin öldürüldüğünü doğrulayarak, ’’Emced Faruki’nin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğünü doğrulayabilirim. Bu çerçevede 3 kişi de tutuklandı’’ ifadesini kullandı.

Faruki’nin, El Kaide’nin Pakistan sorumlusu olduğu iddia ediliyor

El Kaide’nin Pakistan sorumlusu olduğu belirtilen Faruki, Devlet Başkanı Müşerref tarafından, kendisine 25 aralık 2003’te düzenlenen suikastın ’beyni’ olarak nitelendirilmişti.

Faruki, Wall Street Journal’in Güney Asya temsilcisi Amerikalı gazeteci Daniel Pearl’ü öldürmekle de suçlanıyordu. Pearl, 23 ocak 2002’de başkent Karaçi’de kaçırılmış, bir ay sonra da öldürüldüğünü gösteren video bant yayımlanmıştı.
cnn internatıonal
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 10:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?