19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Elazığ'da deprem: 1 ölü 4 yaralı

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde şiddetlice deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Sivrice Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan kriz merkezinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Sivrice İlçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremde ilçeye bağlı Kürk Köyü’nde bir evin duvarının yıkılması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Yaralılar, Elazığ’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen depremde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde, ilçeye bağlı Düzbahçe Köyü’nde 6 ev ve 1 cami yıkılırken, 1 kişi öldü, 2 kişi yaraladı. Kösebayır, Yedi Kardeş köyleri ile Sivrice merkez Gölbaşı Mahallesi’nde ise 4 ev çökerken, 2 kişi de yaralandı.


Öte yandan, Sivrice Merkez İlçe Emniyet Müdürlüğü lojmanları oturulmaz hale gelirken, Sivrice Karayolları trafosunda da bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu trafoda yangın çıkarken, Valilik tarafından Kriz Masası oluşturuldu.

Yetkililer, köylerdeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydettiler.

"Sivrice’de 4.5 şiddetinde artçı depremler bekleniyor"

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, yaklaşık büyüklüğü 4.5 civarında artçı depremlerin olmasının beklendiğini belirterek, artçı depremlerin de hasar görmüş kerpiç binalarda yıkıma ve ölümlere neden olabileceğini bildirdi.

Enstitüden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 18.48’de Sivrice’de kaydedilen depremin büyüklüğünün 5.5 olarak ölçüldüğü hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Şiddetlice skalasında bir depremdir. Genelde bu büyüklükteki bir depremin can ve mal kaybına yol açması beklenmemekle birlikte, kaynağa yakın yerleşim birimlerinde, özellikle köylerde, gelenekselleşmiş yapı tarzı olan yığma kerpiç yapılarda hasara ve can kaybına neden olabileceği de göz ardı edilmemelidir. Artçı depremlerin, zaman içerisinde sıklıkları ve büyüklükleri nispeten azalarak birkaç gün sürmesi beklenmelidir."

ELAZIĞ - İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 19:28:11
Güncelleme :12 Ağustos 2004 Perşembe 00:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?